Nyílt levél Méhpásztor Gergelyhez és az ellenzéki értelmiséghez

2021. október 05. 07:27

Olyanokat kell magad mellé állítani akik valamivel többet várnak el a méhlegelőknél.

2021. október 05. 07:27
null
Rákay Philip
Facebook

„Gergely!

Az, hogy Francis Fukuyama kinevez téged Magyarország miniszterelnökének, egy demokráciában még nem jelent semmit. Hogy ténylegesen Magyarország miniszterelnöke legyél, ahhoz le kell győznöd politikai riválisaidat, és széles néptömegeket kell magad mellé állítani. Olyanokat, akik nem a The New York Times-t olvassák, és akik valamivel többet várnak el egy kormányzattól a bicikliút felfestésnél és a méhlegelőknél.

Olyan kérdésekre kellene például egyenes választ adnod, hogy a mindennapi életüket hogyan tennéd jobbá (magyarán: mennyit fognak keresni, milyen adópolitikát tervezel, hogyan segíted a családokat), mit gondolsz a hétköznapok biztonságáról (még mindig lebontanád a kerítést, befogadnád az illegális migránsokat?), mitől lenne jobb az oktatás és az egészségügy, s vajon mit tennél a nemzeti érdekek és értékek védelméért?

És ami legalább ennyire húsbavágó: mégis hogyan akadályoznád meg, hogy a koalíciós elvtársaid, azok, akik 2010 előtt csúnyán tönkretették az országot, ne szivároghassanak vissza a hatalomba?

Az eddigi válaszaid – finoman szólva – nem túl megnyugtatóak.

Tényleg egy olyan személyiségzavarosra akarod bízni az elszámoltatást, aki nyugtatókon él, és aki eddigi nyomozásaihoz az információkat nem maga kaparta ki, hanem mások (más érdekeket szolgálók) szállítják neki? Vajon mi a garancia arra, hogy nem hoz majd napvilágra olyan információkat, adatokat, amelyek akár az egész országot sodornák veszélybe?

A miniszterelnök-helyettesnek kinézett polgármestered klasszikus őrült, egy betegesen nárcisztikus egoista, aki egy összetettebb mondatcsokorban képes tízszer ellentmondani saját magának.

A külügyminiszteredet épp most támadod azzal, hogy a 2010 előtti világot akarja folytatni. Szóval akkor készüljünk ismét multikra, akik fölvásárolják majd a magyar cégeket, elrabolják a közművagyont, egész ágazatokat tesznek tönkre, és kilapátolják a profitot? Jön az IMF-hitel, meg a Világbank diktátumai?”

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2021. október 05. 21:15
Jogsi, érettségi, doktori, nyelvizsga, angol műszaki KRESZ Vezetés nélküli.
szürkeSzarvas
2021. október 05. 13:33
Ügyes.
vajda
2021. október 05. 12:54
Fülöpke! Szoktál tükörbe nézni? Néha nem ártana.
Balinguru
2021. október 05. 12:20
Huhh Philip, ez ütős volt! Gratula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!