Ez már az Európai Birodalom

2021. december 20. 18:44

Az Unió teljesen szakított azokkal az értékekkel, amelyek mentén annak idején létrehozták.

2021. december 20. 18:44
null
Botond Bálint
Magyar Nemzet

„Az elmúlt tíz évben az Európai Unió teljesen szakított azokkal az értékekkel, amelyek mentén annak idején létrehozták. A később csatlakozott országok egy olyan unióban találták magukat, amelyben a régi szerződések és ígéretek már semmit nem érnek.

A történelemben mindig önkényesek a szakaszhatárok, ritka az olyan pillanat, amelyről pontosan meg lehet mondani, hogy valaminek a kezdete vagy a vége. Talán csak a háborúk ilyenek, és többek között épp a kontinenst újra és újra elpusztító háborúk megelőzése érdekében hozták létre az uniót. Az EU célja nem az önvédelem képességének feladása volt, hanem a háborúk okainak megszüntetése.

Ám mára gazdasági, katonai, technológiai potenciálját olyan mértékben hagyta leromlani a földrész, hogy célponttá vált, az Egyesült Államok, Kína és még Oroszország is azt gondolhatja, hogy rizikómentesen, pusztán gazdasági és politikai eszközökkel és némi titkos­szolgálati spéttel átveheti a boltot. Vagy legalábbis akkora befolyást szerezhet, hogy Európa kirablása, lelakása csöndben végbemehet, és az itt élő emberek (mert nemzetek már nem nagyon vannak) csöndben belenyugszanak a sorsukba.

Európa vezetői azonban még nem ismerték fel a problémát, amely saját sorsukat is rövid távon katasztrófába vezetheti. A romlás okait ugyanis nem tartják problémának, hanem ideológiailag kívánatos célként tekintenek rá. A nemzeti minimumok Európa gyakorlatilag minden országában megszűntek. A saját kultúrával rendelkező szuverén nemzetállamokban gondolkodó pártok néhány közép-európai országot kivéve kisebbségbe, sok esetben marginalizált helyzetbe szorultak. A szavazókat pedig a korábban markánsan jobboldali és keresztény pártok pár év alatt lezajló, balra és liberális irányba való lopakodása vitte át a globalista oldalra.

A CDU–CSU például Németországban ma sokkal progresszívebb, mint a Zöldek húsz évvel ezelőtt. A németek nem vették észre, hogy a németségük közössége (bármit is jelentsen ez), a közös kultúra tartja össze Németországot, nem pedig a jogrendszer, a fékek és ellensúlyok kiüresedett rendszere vagy a liberális ideológia.

Mindeközben a német elitek birodalmat akarnak építeni. Ugyan az egykori Németország már nem német ország többé, saját maga által elismerten sem az, de azért a németség legrosszabb tulajdonságait sikeresen megőrizték. A németek minden, hétköznapi szinten is érzékelhető bajuk ellenére még mindig felsőbbrendűnek érzik magukat. Mindig is ez volt a legnagyobb vigaszuk, és jól látható, hogy semmi más nem is maradt meg nekik a régi Németországból.”

Fotó: Facebook, Tomorrow's World

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egripeti77
2021. december 23. 08:50
Remélem a VW csoport és még egy-két gigacég időben dobbant és áttelepül hozzánk. Jöhetnek a normálisabb konzervatívok is, költsék itt a pénzüket. Utána pusztulhat az egész.
vajda
2021. december 21. 06:40
Ez év augusztusának elején CsCs (csüngőhasú csutkány) kormányhatározatban rögzítette, hogy a Norvég Királyság 77 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak a Norvég alap támogatásának meg nem fizetése miatt. A határozat felhívta Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel együttműködve tájékoztassa az Európai Unió intézményeit Norvégia magatartásáról, valamint vizsgálja meg, miként lehet Magyarország igényét a Norvég Alapból járó támogatások kapcsán jogi és egyéb úton érvényesíteni. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter pedig azt a feladatot kapták, hogy vizsgálják felül a Magyarország és Norvégia közötti gazdasági kapcsolatokat. Történt-e valami azóta? Teljesítették-e a miniszter hölgyek és urak a feladataikat? Fizetett-e már a Norvég Királyság? Mikor, és kitől kapunk erről tájékoztatást?
Szittya66
2021. december 20. 21:46
Régóta mondom, hogy létre kell hozni egy Közép-Európai Uniót a V4-kkel, szerbekkel, szlovénokkal, horvátokkal és esetleg az olaszokkal. Ha kelet kereskedni akar nyugattal, akkor pedig vámot fizet!!!
fpéter
2021. december 20. 20:58
Pontosítanék. Eutópiai Unió
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!