Kelet-Timor és Irak meghívást kapott a demokráciacsúcsra, Magyarország nem

2021. december 01. 07:23

Ha készek leszünk a nemzeti érdekeink ellen politizálni, ők készek lesznek meghívni Orbán Viktort.

2021. december 01. 07:23
null
Kontra
Kontra

„Kisebbfajta kettős mérce: Kelet-Timor és Irak meghívást kapott a demokráciacsúcsra, Magyarország nem. Az ellenzéki sajtó napokig azon csámcsogott, hogy Magyarországot – egyedüliként az Európai Unióból – nem hívták meg az amerikaiak által szervezett demokráciacsúcsra. Döbbenet!

Ha Joe Biden és köre nem hívja meg Magyarország kormányát egy virtuális találkozóra, akkor biztos a magyar demokráciával van probléma. Ez biztosan így van, hiszen a találkozón olyan régi demokráciák képviselői vettek részt, mint a Kongói Demokratikus Köztársaság, Irak, Pakisztán, Niger, Albánia, India, vagy éppen Ukrajna.

Néhány példa:

Pakisztánban a saría elsőbbséget élvez a világi törvényekkel szemben. Időnként halálra ítélnek keresztényeket. Ukrajnában durván megsértik a magyar és az orosz kisebbségek alapvető jogait, nagyüzemben zajlik az ukrán nácik kultuszának építése, az országot pedig gyakorlatilag felvásárolták az amerikaiak. Mindezek mellett szabad választásokról sem beszélhetünk keleti szomszédunk esetében.

Több oligarcha-tömb tartja kézben az országot, és egy Amerika-barát bűnbanda szerezte meg a hatalmat. Indiában gyakorlatilag mindenkit üldöznek, aki nem hindu. Kongóban etnikai alapon robbant ki fegyveres konfliktus, az ország vezetője egy félőrült. Irak pedig éppúgy csak papíron létező ország, mint Ukrajna.

A szemlét a végtelenségig lehetne folytatni. A lényeg azonban érthető. Amikor nyugati szövetségeseink demokráciáról vagy diktatúráról beszélnek, akkor ezalatt azt értik, hogy ki az, aki kérdés nélkül engedelmeskedik és ki az, aki nem. Így maradtunk ki a szórásból. Majd, ha készek leszünk a nemzeti érdekeink ellenében politizálni, ők készek lesznek meghívni Orbán Viktort a demokráciacsúcshoz hasonló találkozókra.”

Fotó: SAUL LOEB / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Huncsi
2021. december 02. 13:30
Ezek mit szívnak mi ez a cucc, amitől ilyen faszságokat tudnak kiizzadni magukból? Merthogy ez komolyabb cucc, mint nyugtatóra a házipálesz, az biztos...:)
gyaloggos
2021. december 01. 20:50
S AMINT már írtam: EZ kit minősít?
amca
2021. december 01. 16:56
Butha 2 elemis firkásznak mondanám. Túl azon ,hogy minden tudásod ,hogy írni megtanultál.... Platon: a demokrácia a prlik uralma. Szokretész kicsit hosszabb... lnyeg ,hogy ilyen barométerek milliárdosok sztnének lenni...
istvanpeter
2021. december 01. 11:20
Az Egyesült Államokban soha nem volt valódi demokrácia, most sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!