Barna a hó színe a libsi univerzumban

2022. január 31. 10:48

HÓFEHÉRKÉT egy latin, azaz világosbarna bőrű színésznő fogja megszemélyesíteni.

2022. január 31. 10:48
null
Apáti Bence
Magyar Nemzet

„Történt, hogy kiderült: a Disney újraforgatná a híres klasszikust, ráadásul az elmebetegséget a zászlajukra tűző liberálisok hangos terrorjától tartva roppant mód ügyelve a faji sokszínűségre, ami praktikusan azt jelenti, hogy Hófehérkét egy latin-amerikai származású színésznő fogja játszani. Akinek a bőre olyan gyönyörű aranybarna, mint egy frissen gőzölgő kakaó.

Hófehérkének.

Akkor még egyszer, szigorúan a jegyzőkönyv kedvéért, hátha valaki ennél a fontos információnál elbambult: HÓFEHÉRKÉT nem egy fehér, hanem egy latin, azaz világosbarna bőrű színésznő fogja megszemélyesíteni. Ezzel mintegy teljesen zárójelbe téve a mese címét, egyúttal teljesen összezavarva a mozikba gyanútlanul beülő gyerekeket.

Ugyanis a mese így kezdődik: valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében. Nemsokára aztán a királynő világra is hozott egy leányt, akinek a bőre fehér volt, az ajkai vörösek, s a haja ébenfekete. A kis hercegnőt Hófehérkének nevezték. A királynő ezután meghalt.

»Bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó« – írták egykoron a Grimm tesók, majd gondolom, kisebb tanakodás után a mesének a Hófehérke címet adták.”

Nyitókép: Walt Disney Productions / Collection Christophel AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salitis
2022. január 31. 22:34
"Bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó – írták egykoron a Grimm tesók,..." Háááát ezek a Grimmék is megértek a "cancel" -re
Emery4919
2022. január 31. 22:14
Jut eszembe.... Ha Anita Ekberg életéről készülne film, vajh ki játszaná a főszerepet?
ato boldizsár
2022. január 31. 14:31
A törpéket meg NBA-s négerek játsszák, Terminátornak javaslom Kern Andrást...
Emery4919
2022. január 31. 14:26
Mondjuk Rachel Zegler még elmegy, Tkp "fehérember". Kaukázusi típus (mondanák "A tavasz 12 pillanata" c. filmben) De képzeljétek el, ha mondjuk Whoopi Goldberg játszaná :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!