Bosznia és az iszlám

2022. január 05. 09:51

Az ország múltja és jelene az iszlám nélkül értelmezhetetlen.

2022. január 05. 09:51
Dobó Géza
Corvinák

„A szíriai harcokban a legtöbb európai dzsihádista népességarányosan éppen Bosznia-Hercegovinából érkezik. Az immár több mint egy évtizede dúló szíriai polgárháború első éveiben, 2012-ben a legrészletesebb, napi szintű információkhoz egy nem túl ismert, bosznia-hercegovinai bejegyzésű, bosnyák nyelvű honlapról, az islambosna.ba-ról jutottam. Egyrészt a világsajtó szír harcokkal kapcsolatos híreit foglalták össze, naponta akár több tucat beszámolóban. Emellett békaperspektívából tudósítottak a háború szörnyűségeiről. A szöveges leírás mellett képekkel és videókkal is.

Az oldal ma is elérhető, ellenben a tartalom frissítése eltörpül a tíz évvel ezelőtti tempóhoz képest. Fontos megjegyezni, hogy ugyan jellemzőek például az Izraelt elítélő, a palesztinokat támogató írások a honlapon – emellett vallásgyakorlással, iszlám hitkérdésekkel, Korán-értelmezéssel kapcsolatos témák –, azonban szélsőséges felhívások, gyűlöletkeltés, szent háborúba toborzás nincs a felületen. Nyilván mindez már csak azért is fogalmilag kizárt, mert egyébként fent sem maradhatna a web látható oldalán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mirtilla
2022. január 05. 11:26
"...szélsőséges felhívások, gyűlöletkeltés, szent háborúba toborzás nincs a felületen. .." A felületen nincs,de ha tudsz olvasni a sorok között is,akkor majd találsz érdekes összecsengéseket.
Ezekiel2517
2022. január 05. 11:24
Megkockáztatom az iszlám előtt is volt élet arrafelé. A törökök itt hagyták nekünk a sárkányfog-veteményüket,állandó konfliktusforrássá téve a Balkánt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!