Márki-Zay Péter: Az én antiszemitizmusom

2022. január 11. 18:06

Nem vonjuk kétségbe az őszinteségét: ami a szívén, az a száján.

2022. január 11. 18:06
null
Trencséni Dávid
168 Óra

„Márki-Zay Péter antiszemita – efelől kétségünk se legyen. Nem azért, mert listázni akarja, vagy nyilvántartja a Fideszben ülő zsidókat. Dehogy akarja. Nem vonjuk kétségbe az őszinteségét: ami a szívén, az a száján. És épp az a baj, ami a szívében, vagy az agyában van.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint a »Fideszben kevés a zsidó«. Hagyjuk most, hogy vajon mennyi a kevés és mi van akkor, ha túl sok. Az egészben a legszörnyűbb, hogy Márki-Zay azt hiszi: hízelgett. Szerinte – a mondatból legalábbis ez süt – ha több lenne a zsidó a Fideszben, a kormánypárt is jobb (vagy neki jobban tetsző) lenne. Ezzel pedig valójában két dolgot állít:

1.) Létezik »A zsidó«. Pontosabban: csak »A zsidó« létezik. A zsidó az egységes, egyforma, az, hát… az olyan zsidós. Fel sem tételezi, hogy a zsidó, az épp olyan, mint a kipcsak, az argentin, a katolikus vagy épp a hódmezővásárhelyi: az egyik ilyen, a másik olyan. Nem. Minden zsidó egyforma.

2.) »A zsidónak« van(nak) tulajdonsága(i). Mindegyiknek ugyan az(ok). Ezért ha többen vannak, jobban érvényt tudnak szerezni a tulajdonságuk kiváltott hatásnak. Márki-Zay szerint csupán attól, hogy valakinek zsidók a felmenői – vagyis az általános (nürnbergi) felfogás szerint zsidó –, máris rendelkezik tipizálható és megmásíthatatlan, úgynevezett zsidó tulajdonságokkal. Hogy ezek jók-e avagy rosszak? Nem tudjuk, MZP ezt már nem fejti ki – de szükségtelen is. Maga az alapfelvetés maximálisan kimeríti az antiszemitizmus szótári alakját.”

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. január 12. 15:36
Különösebben már nem rombolja a futóbolond Maky renoméját az, hogy antiszemita.
zsanett-kúnrum
2022. január 12. 14:40
"Lehet, hogy a Fideszben kevés a zsidó, de hogy az ellenzéki oldalon túl sok a Márki-Zay, az biztos." ?,?,?
Pitypangocska
2022. január 12. 14:39
Magyarország óriási szégyene, hogy egy ilyen házaló niemandról -aki még az Ígéretek Földjén (Kanada, USA) se tudta megvetni a lábát-, mint Magyarország miniszterelnök-jelöltjéről beszélünk. Vásárhelyiek, hol volt a józan paraszti eszetek, amikor hagytátok magatokat így megvezetni??? (Tisztelet a kivételnek.)
Dezsőke
2022. január 12. 08:54
PROGRAM 2022 vegyé kisebb kocsit, a nagyot zúzzad be ne vezess, vegyé bérletet, tekerj, rollerez, gyalogolj, fuss, maradj otthon, aludj, ne világíts, ne fűts, ne füröggyé, ne facebookozzá, ne egyé, bogarat egyé, fényt egyé, ne igyá, csapvizet (néha) inkább patakbú, mossá patakba, ne áramozzá, semmit ne áramoltass magdabú, tartsad magadba a hőt, ne fingjá, ne pazarold a gázt, ne fűcs, ippeg csak. a jegesmedve is kibírja, ne mennyé má ingyen orvoshoz, vidd a nyugdíjad vagy inkább ne menj, dögöjjj meg halott szavazó a jó fidesz szavazó, ne mossá fogat, legyé büdös, legyé görény, szexis, ne motorizájjá, ne mosogatógépezzzé elektromos szarjaid kukába, a fizetésed most éppen krva magas, abból visszaveszünk az adókat megemeljük, ha nem akar a migráns csávó bejönni mihozzánk, a füléné fogva beráncigáljuk, - nincs olyan, hogy nem jössz be bazzmeg - alapon, csökkentjük a keresztények támogatását, nemet váltunk (hetente egyszer) havonta egyszer pedig családilag, az ovisokat hetente váltakozóan, állva és ülve is pisiltetjük a háziállatok nemváltását is támogatjuk ideológiailag gyarmatosítunk (EU) kedvére, mindenhol, a közlekedési járműveken is, felkutatjuk, beleltározzuk a melegeket és zsidókat, hétfőn és csütörtökön ugyanazt hazudjuk, kedden és pénteken az ellenkezőjét szombaton megkeressük és kikaparjuk az ágy alól az árulókat, a vasárnapi nagymise után a nagy tükör előtt leszámolunk az ellenségeinkkel, szerdánként bocsánatért esdeklünk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!