Az ellenzéki közvélemény teljes tévúton indult el egyből a választás után

2022. április 05. 12:41

Ezt sürgősen be kell fejezni.

2022. április 05. 12:41
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Akkor még időben szólok, így rögtön a legelején, vö. »mondd meg te akkor, mit kéne csinálni« sokadik rész. És ismét sokadszorra: ezt sürgősen befejezni.

Az ellenzéki közvélemény teljes tévúton indult el egyből a választás után. Nincs károsabb, megtévesztőbb azoknál a gyűjtéseknél vagy spontán föltörő beszámolóknál, amelyek a szavazóköri számlálók tapasztalatiról szólnak. Nem azért, mert ezek a közlések ne lennének igazak, bár azt nem árt tudni, hogy minden beszámoló óhatatlanul szubjektív, hanem mert félrevisz, rossz helyen tartja a fókuszt, kialakít egy olyan képet, hogy az ellenük szavazók elmaradottak, tudatlanok, kiszolgáltatottak, sőt egyenesen betegek. (Ahogy egy női lap becenéven publikáló szerzőjétől megtudtuk).

Ezzel az ellenzéki elit becsapja, egyben megint fölmenti magát, hogy nem tévedett, nem teljesített rosszul, nem vele van a baj. Pedig de. Ezt a gőgöt erősítik azok a szemlék vagy egyenesen rendelt publicisztikák, amelyek arról szólnak, hogy az elk*rvult, műveletlen, rövidlátó nép végleg elhagyta a tudást, a műveltséget, az igazi értékeket, amelyeket természetesen a magát baloldalinak és/vagy liberálisnak gondoló (valójában sznob és erőszakos) elit képvisel.”

Nyitóképen egy baloldal szimpatizáns várja az eredményeket. Fotó: Trenka Attila/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó Judit
2022. április 08. 11:47
Kedves András! Nagyon jól tette hogy időben szólt, csak attól tartok nem a megfelelő helyre. A szavazatszámlálók 4 évente egy napot töltenek a helyszínen, így nem várható el tőlük egy átfogó, alapos, objektív stb. tájékoztatás. Ennek elvégzése máshol keresendő. Ők csak egy pillanatfelvételt tudtak adni, meggyőződésem, hogy a jobbítás szándékával. még egy Judit
tollas60
2022. április 06. 09:22
Az is érdekes, hogy hirtelen milyen sok ellenzéki szavazóköri számláló bukkant fel, akik Budapestről vidékre mentek és szembesültek a valósággal. Talán korábban kellett volna elkezdeni a vidék szondázását, bár ezeknek a "beszámolóknal" szerintem fele sem igaz.
Nabakker
2022. április 06. 08:23
Kicsicsíra! Ti folyton tévúton vagytok.
Reszelő Aladár
2022. április 06. 07:28
Einstein szerint a hülyeség az, amikor ugyanazt csinálja valaki és más eredményt vár tőle. Orbánnak az EU konfliktust és a orosz-ukrán háború negatív hatásait is egyszerre kell kezelni, miközben egy olyan felhatalmazást kaptak, amekkoránál a minimum az, hogy mindent jól csinálnak. Kétségtelen, hogy a választók szerint jó az irány. Az ellenzék feladata, hogy kormányképes alternatívát mutasson fel, amiben úgy tűnik, hogy az elsőszámú nehézség az ellenzék maga. Lényegében ugyanazok jutottak a parlamentbe mint eddig és jó eséllyel ugyanazt fogják csinálni. Legutóbb a Momentum szállt partra Budapest utcáin egy nyugatról szervezett és szponzorált expedíció során, de ők sem tudtak akkorát gurítani, hogy kapásból megugorják az 5%-ot, most pedig csak egy közös listán kerültek be, nem önerőből. Az arcairól meg kiderült, hogy részben ügynök, részben korrupt, részben tökfilkó, javarészt meg inkompetens. Szóval várható valaki megint az utcáról. De a legjobb, hogy jöhet bárki, Gyurcsány fogja őket elsőnek üdvözölni a szokásos ölelésével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!