Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A verbálamazon hiteltelen, öntetszelgő, valóságidegen, de uszítással vegyes handabandázása

2022. április 16. 16:20

Felőlem ez a nő azt mond, amit akar. A Fidesz amúgy meg köszöni szépen. Eleve milyen ember az, akinek a saját, állítólag mélyen megélt vallásának legfontosabb eseményéről is csak az aktuálpolitika jut eszébe?

2022. április 16. 16:20
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Akkor eljött ennek is az ideje, és nem azért, mert a jelenség engem különösebben megrázna.

Szólásszabadság van, tehát felőlem ez a nő azt mond, amit akar. A Fidesz amúgy meg köszöni szépen. Az elvtársnőt azonban különböző lapok idézik, médiaszolgáltatók interjúvolják, tehát álláspontja nem lényegtelen magánvélemény, hanem a fölhangosított közbeszéd része. Az elmúlt közel két hétben már születtek olyan nyilatkozatok és írásművek, melyekben mértékadónak gondolt politikusok, ellenzéki véleményformálók fejtették ki, hogy le kell jönni a tartalmatlan orbánozásról, el kell felejteni a radikális gesztusokat, a legelvadultabb közönség lelkivilágának való megfelelést, az üres pocskondiázást. Azonban mindez csupán olcsó malaszt marad (ha élhetek én is a címszereplőre jellemző szóhasználattal), amíg a maguk konkrétságában el nem mondják egyes nézetekről, hogy semmi közük nincsen hozzá.

Például amit ez a verbálamazon művel, az hiteltelen, öntetszelgő, valóságidegen, de uszítással vegyes handabandázás. Elborult fröcsögés, biblikus példák, smink. Eleve milyen ember az, akinek a saját, állítólag mélyen megélt vallásának legfontosabb eseményéről is csak az aktuálpolitika jut eszébe? Nem kell felelni, meg ez tényleg személyes ügy, végül is neki kell elviselnie saját magát. A szélesebb közvéleménynek viszont nem feltétlenül kéne, vagy ha igen, akkor egyértelműnek kéne lennie, hogy ez egy szélsőséges, elszigetelt szereplő.”

Nyitóképen Perintfalvi Rita teológus. Fotó: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sarzal
2022. április 18. 17:57
elég sok sminkre van szüksége, de gondolom azt az időt legalább nem posztolgatással tölti...tehát a sok smink is hasznos
catalina9
2022. április 18. 07:10
Peritnfalvi az új Rosa Luxemburg...
Tamzol
2022. április 17. 10:43
Ez a perintparti rinya, ha néha beleharapná a monogramját a makkosba egész más megítélésben részesülne! De nem, ő a nútot szereti, pedig nyalhatna fagylaltot is!
pumuklik
2022. április 17. 10:42
Ki a sz@r ez a liba, hogy ennyit foglalkoznak vele?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!