Indok lehet-e az elnyomás arra, ami most folyik?

2022. április 15. 12:21

NEM.

2022. április 15. 12:21
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Kérdésként felmerült, hogy az egyébként komoly vegzálásra, ami az orosz kisebbséget érte, lehet-e válasz az orosz invzázió. Nos, az oroszellenesség már a Majdan győzelme előtt is benne volt a levegőben, azelőtt követelték az ukrán nacionalisták a nyelvtörvény eltörlését, hogy az első orosz BTR-ek kigördültek Szevasztopolból, azóta meg rengeteg negatívum történt, beleértve gyilkosságokat is, de nem népirtást – ezrével nem öltek az ukránok orosz nemzetiségű civileket 2014-15-ben sem. Indok lehet-e tehát az elnyomás arra, ami most folyik?

NEM.

Nos, ha valaki zaklatja a családját akkor agyonveri az illetőt utcán? Közben úgy harcol, hogy felégeti a védeni kívánt rokonai, testvérei házát? Oroszország OROSZ nyelvű városokat bombáz porrá, ez olyan, mintha egy határon túlra szakított magyar városban bezárnák kedves szomszédaink a magyar iskolákat, erre mi szétbombáznánk a várost, beleértve a számunkra fontos dolgokat, mondjuk saját templomainkat is. Oroszország most saját nyelvét és kultúráját támadja – bizonyára nem ez volt a szándék, de ez az eredmény. Hány ukrán anyanyelvű polgára volt Mariupolnak? Megmondom: 10%. Aki háborút kezd, az kinyit egy ajtót egy hatalmas sötét szobába, semmi sem lesz úgy, ahogy várta. Ez most nagyon nem úgy megy, ahogy az oroszok elképzelték. Ez az egész borzalom Vlagyimir Putyin felelőssége, már sokkal több orosz vére szárad a kezén, mint amiről az ukrán nacionalisták valaha álmodtak. Ettől még nem tetszik nekem az az új Ukrajna, ami 2014 után született, de arányokat ne tévesszünk, nem Zelenszkij támadta meg Oroszországot.

Ez a véleményem, és ezzel lezártam a hasonló kérdésekre a válaszadást. Ha valakinek nem tetszik – nem érdekel, ugyanúgy, ahogy nem érdekelnek az ellenkező irányú kritikák sem, nem fogok kék-sárgába öltözni. Addig biztosan nem, amíg alapvetően nem változik Kijev hozzáállása a magyar közösséghez, és nem térünk vissza a 2014/17 előtti viszonyokhoz.”

Fotó: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. április 16. 07:40
A világon zajló háborús cselekményekért mindig a dominens államok vezetősége a felelős.Ez egyértelmű.Azt hogy ki milyen arányban, azt objektíven általában soha sem sikerül megállapítani. A probléma(?) az hogy a földi lét fő célja örökké a profit,a haszon megszerzése.Ezt a törekvést kell állandóan eltakarni valami kamu témával.Ez leggyakrabban a demokrácia,függetlenség meg egyebek szoktak lenni.Ez az ürügy amire később(ha a lé már zsebben van) nem is nagyon emlékszik senki hiszen kártyalapként szokták előhúzni ezt is ha kell a kavaráshoz valami álérv.A felelősségben itt is osztoznia kell minden résztvevőnek.Persze mindeni a másikra mutogat érthető, hiszen minden szentnek maga felé...........
Felvidéki MAGYAR
2022. április 15. 19:56
Demkó! DE!
polárüveg
2022. április 15. 19:20
Tisztelt Demkó Úr! Amennyiben helyzete nem engedi Önnek az igazság megtartását, akkor válassza inkább a hallgatást. Abból nem lesz bonyodalom. Munkáját tisztelve, szeretettel!
Agnieszka
2022. április 15. 19:18
Vannak fura dolgok. Nógrádi és Demkó is porrá bombázott ukrán városokat említ. Nézegetem a fényképeket, még Mariupol, amit nyilván NEM véletlenül, körömszakadtig védenek, sincs mindenestől porrá bombázva, az álló kémények erdejében egy nagy és szép bazilika aranyozott kupolái látszanak, teljesen épen. Máshol tankok mellett sétáló lakosok láthatók. Biztosan borzalmas, de nincs isa por és homu. Viszont a Moszkvát nyilván kilőtték. Nem jó ómen a Donbasszhoz az oroszoknak. Érdekes, mennyire NEM vetődik fel, h. a háború tényleg borzalmas, de Putyint sarokba szorították a szevasztopoli bázissal, a bio-laborokkal, az ukránok felfegyverzésével, a Donbassz sanyargatásával és azzal, h. tárgyalni, engedni SEM voltak képesek az oroszokkal. Azért EZ a helyzet NEM azonos azzal, h. az atomhatalom szomszéd egyszer csak megtámadja a kedves Ukrajnát, mert ő gonosz, nagy , meg van atomja és csak. Az a mai napig nem hangzik el a fenyegetődző, követelődző Zelenszkijtől, h. ennek az ukrán nemzetiségi politikának vége, alaptalan a feltételezés, h. Ukrajnába az elmenekült magyarok magyarnak NEM mehetnének haza a háború után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!