Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Innen fentről, Pestről lemegyünk vidékre, mert ez itt fent van, az meg ott lent, ugye

2022. április 21. 13:44

És bazmeg, semmit se tanultak, semmit se felejtettek.

2022. április 21. 13:44
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Innen fentről, Pestről lemegyünk vidékre, mert ez itt fent van, az meg ott lent, ugye. Mi itten már kikupálódtunk az Írók Boltjában, a Spinozában, a Starbucksban, Belbudán, Belpesten, mi már nem tehénszarba, hanem kutyaszarba lépünk!

Szóval, a rendszerváltáskor az történt, hogy valakik privatizáltak meg eladtak mindent. Vidéken sokkal szarabb lett a helyzet, mint itt »fent«, Pesten, a szocialista ipar és bányászat megszűnt, az osztrákok megvették a fél Dunántúlt igen olcsón, egész ágazatokat eladtak igen olcsón, de Borsod vagy Nógrád még olcsón se kellett senkinek, munkahelyet nem teremtettek, a pénzt kivették, kivitték, volt lenyúlt segély, meg uzsora, meg csicska, meg feketemunka éhbérért, és aki ezekről beszélt, az csurkista volt akkor is, ha baloldali volt, a népet a Heti Hetes oktatta, meg a liberális közgazdászok, hogy ennyi sem elég, mert még meg kéne szorítani rendesen mert nem jönnek különben a befektetők, de a magyar ember állami csöcsön szeret lógni, nem érti az eszével a megszorításokat. Mindezt belpestről, belbudáról, a jólétből, jobbára állami csöcsről, de aki ezt felemlegette, az populista demagóg volt. Már ha leközölték a cikkét, mert ellenzéki sajtó alig volt, amilyen volt, az meg olyan volt.

És bazmeg, semmit se tanultak, semmit se felejtettek, csak a kurva nagy csodálkozás, hogy ezek a parasztok mennyire szeretik az önkényt, és nem a szabadságot választják.”

Nyitókép: Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. április 26. 08:05
Akik "ott fenn Pesten" oly' nagyon hangoztatják "NEMLÉTEZŐ FENNSŐBBSÉGÜKET", egyszerűen nem tudják mit beszélnek a '"fent" meg a "lent" dolgában. És ilyen értelemben ők még a "lent"-nél is lejjebb vegetálnak.
syphax
2022. április 23. 10:49
ÁM MÉG EGY NAGYON LÉNYEGES DOLGOT HOZZÁTENNÉK AHHOZ, AMIT A "MŰVÉSZ" ÚR ITT IGEN KIVÁLÓAN PAPIRRA VEZETT. JELESÜL: TI OTT "FENT" BELPESTEN NEMCSAK A KUTYASZARBA LÉPÉSHEZ ÉRTTEK A TEHÉNSZARBA LÉPÉS HELYETT, HANEM --ÉS EZ TALÁN MÉG A SZAROKBA LÉPÉSNÉL IS FONOSABB(!?)--A , NEVEZZÜK IGY FINOMAN --A GYEREKCSINÁLÁSHOZ SEM ÉRTETEK IGAZÁN, CSAK PUSZTÁN AZ ÉLVEZKEDÉSHEZ....UTÓBBIHOZ IS CSAK ÉRZÉKELHETŐEN EGYRE KEVÉSBÉ.....
syphax
2022. április 23. 10:39
SZUPER-FASZAGÁNYOS IRÁS! EZT ÉN, EGY VIRTIGLI ÉS ÖRÖK CSURKISTA ÁLLAPITOM MEG ÉS RÖGZITEM LE A "HÁLÁS UTÓKOR" SZÁMÁRA--MINDÖRÖKRE.
Reszelő Aladár
2022. április 23. 10:35
Dr Miniszterelnök egyszer figyelmeztette a lipsiket hogy csak a nagykörútn belül izgalmas témákkal jönnek elő, csak hozzájuk szólnak, csak nekik politizálnak és csak tőlük fognak szavazatot kapni. És akkor megvolt a választás és pontosan ez történt. A nem belpesti ország ismért megbizonyosodhatott arról, hogy ha elmennek és helyesen szavaznak, akkor nem a körúton belüli világ mondja majd meg, hogy mi, merre, meddig hány méter és merre van az arra. És ez egyre jobban bejön nekik. Rájöttek, hogy egy kisebbség nem szavazhatja le e többséget. És ez így van jól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!