Jakab Péter végül elvesztette ádáz háborúját a valóság ellen

2022. június 09. 16:26

Jakab Péter, az Ellenzék Pallosa, a hős Burgonyás Lovag nekroflógja.

2022. június 09. 16:26
null
Rőfös Géza
Kontra

„Tegnap este óta megdöbbenéssel vegyes gyászon osztozik a magyar közélet iránt kicsit is érdeklődők közössége.

Jakab Péter, az Ellenzék Pallosa, a hős Burgonyás Lovag, a Parizer-rend lovagkeresztjének jogos tulajdonosa, Gyurcsány Ferenc legjobb magyar tanítványa hosszas, elszánt küzdelmet követően elvesztette a magyar politikai valósággal vívott ádáz háborúját.

Normál körülmények között egy politikai nekrológban illene felidézni a szóban forgó személy karrierjének legfontosabb állomásait, de mi tartjuk magunkat a hagyományhoz: (politikai) halottakról jót,vagy semmit, avagy földön fekvő emberbe (még ha az illető egy utolsó, visszataszító köpönyegforgató is) nem szokás belerúgni. Jakab politikai életútja – már ami az országos ismertség szakaszát illeti – ugyanis megtestesíti pártjának hanyatlástörténetét is.

Felidézni – minden kritikát mellőzve is – gúnyos, ujjal mutogatós »na, ugye!« gesztus volna a szerencsétlen, bukott diáknak. Bár tegyük hozzá, hogy a Vona Gábor-féle bakancsot csattogtatós gárdista-kisnyilas vonal sem tekinthető a magyar jobboldal legdicsőségesebb fejezetének, mégis több önazonosságot találhatunk benne, mint a meghasonlott, önmaguk és választóik árulóivá vált Jakab-korszak döntéseiben, amikor egy nemzeti radikális pártot a Demokratikus Koalíció fiókszervezetévé alacsonyítottak.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sarzal
2022. június 10. 10:30
Csak követi a vezér útmutatását....legyetek gyurcsányok! Napok kérdése...
Papalimapapa
2022. június 10. 10:08
A megdöbbentő valójában az, hogy az efféle figurák a magyat törvényhozás tagjai lehetnek, szeplői a magyar közéletnek. Az, hogy ez a senkiházy arrogáns proli egyáltalán valami karriert (?) befuthatott. Szégyen arra a közösségre, politikai formációra nézve, amelyik ezt a pondrót kitermelte. És újra csak Csurka Istvánt lehetne idézni. Őt, a váteszt.
budapesti
2022. június 09. 21:34
"elvesztette a magyar politikai valósággal vívott ádáz háborúját" Ahogy a ballib ellenzék április elején, a választáson...
koppányvezér
2022. június 09. 20:10
Egy fontos pozíció megüresedett... Kíváncsi leszek, ki fogja ezentúl majd a hőbörgő, háborgó, nyálfröcsögtető tordai-jakab irányzatot képviselni a parlamentben... Vajon melyik idült hülyét kell megszokni..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!