A keresztények világszerte tapasztalható üldözése

2022. július 21. 07:57

A keresztényüldözés a világ talán leginkább elhallgatott emberi jogi válsága.

2022. július 21. 07:57
null
David Hodge
Corvinák

„Globális szinten a keresztények által tapasztalt diszkrimináció egyszerre széles körű és súlyos mértékű. A keresztényekkel szemben megnyilvánuló intolerancia és az őket érő erőszakos cselekedetek száma és intenzitása egyaránt nőtt az elmúlt évtizedek során. Ennél is aggasztóbb az a tény, hogy ennek szintje és mértéke drámaian fokozódott az elmúlt évtizedben.

Ezt a tendenciát jól szemléltetik a Pew Research Center adatai. Ez a kutatóközpont 2007 óta követi nyomon a vallási eredetű erőszakot világszerte. A Pew szerint 2007-ben 107 országban üldözték keresztényeket. 2019-re, a Covid-19 világjárvány kitörése előtti utolsó évre 153-ra emelkedett azon nemzetek száma, ahol a keresztények zaklatásnak voltak kitéve akár kormányzati korlátozó intézkedés (pl. börtönbüntetés kiszabása), akár társadalmi szintű ellenségeskedés (pl. felbőszült tömegek által elkövetett erőszak) formájában. Másképpen fogalmazva, a Pew által az elmúlt 12 év alatt összegyűjtött adatok szerint azon országok száma, ahol a keresztényeket hitük miatt bántalmaztak, nagyjából 43 százalékkal nőtt.”

Fotó: Keresztény mártírok utolsó imája, Jean-Léon Gérôme festménye (1883)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2022. július 24. 23:06
A keresztenyseg az egyetlen lehetoseg a vilag bekere. Nem kell ahhoz hivonek lenni,hogy a kereszteny elvek szerint eljunk.A tiz parancsolat betartasa a vilagon mindenkinek ajanlott.Az mar jelentosen novelne a vilagbeket.A kereszteny vallas senkire nincs rakenyszeritve. A muzulman vallasok nem turik el a mas vallasokat vagy a kereszteny bekes eletmodot es mindenkire rakenyszeriti a sajat politikai vallasat,mival nincs szetvalasztva a politika a vallastol. Europa nyugati fele felrugta es szakitott a kereszteny szokasokkal ezert a muszlimok konnyeden gatlastalanul eroszakosan kenyszeritik egyre gyorsabban az Eut egy kaosz vilagba.
Armageddon
2022. július 21. 19:52
Nálunk konkrétan agyonvertek egy őskeresztény örményt. Egy muszlim azeri. A gyilkost meg az örmények kérése ellenére kiadtuk Azerbajdzsánnak. Igaz Örményországnak nincs gáza, olaja, mint Azerbajdzsánnak... Hát igen! Elvek, értékek szemétre dobva. Marad az érdek:((
Lajoss
2022. július 21. 14:18
Na,újra a terelő neres faszság..
istvanpeter
2022. július 21. 10:13
A hatalmi és uralkodási szindróma a vallások és ideológiák vonatkozásában is fennáll. Pedig a kereszténység viszonylag békés és nemes vallás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!