Előbb-utóbb a gazdagoknak sem lesz mit inniuk

2022. július 19. 16:41

A vármegyés bohóckodás örve alatt ma a parlament eltörölte a kutak engedélyeztetését és eltiltotta a hatóságot attól, hogy hivatalból vizsgálja a vízkivételt.

2022. július 19. 16:41
null
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„A vármegyés bohóckodás örve alatt ma a parlament eltörölte a kutak engedélyeztetését és eltiltotta a hatóságot attól, hogy hivatalból vizsgálja a vízkivételt, ami így a vízkészletek visszaélésszerű használatát fogja ösztönözni. Odáig világos, hogy egy neoliberális kormány »újraiparosítási« politikája nem ismer környezeti korlátokat. Csak ha az ivóvízbázisainkat a felelőtlen kúthasználat egyik oldalról, az idecsábított akkumulátorgyárak pedig másik oldalról fogják satuba: előbb-utóbb a gazdagoknak sem lesz mit inniuk.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. július 21. 09:22
A belterületbe vont zártkertek ki lettek vonva az építési tilalom alól. És felépültek a lakóparkok, a családi házak 20x40méteren. Aztán, ahol volt kút, ott megmaradt, esetleg az esőcsatorna alá se hordót tettek, hanem belevezették a kútba. És akkor az utcán hiába nyomatja a füstöt a csatmű, hogy bevezették a csatornába az esővizet, jujj. És onnan locsolják a megmaradt alma, körtefát, füvet. Tehát megspórolják a vezetékes vízzel való locsolást. De 1 db kútból se viszik el el lajtos kocsival a vizet egy másik, más megyében lévő telkükre. A víz kijön a kútból, aztán a környező 20 méter sugarú körben meg visszagyűlik a locsolás után a kútba. És van, ahol a WC öblítés is arra van kötve. De ez már 21 éve így van, az uniós muki akkor még ki sem találta, de nálam működik. Az egész egy .szság volt, csak hogy kapjon egy vállalkozó, meg a katasztrófa egy kis pénzt, kitalált feladatot. Meg majd jó lesz adómegállapításhoz. Találunk ki rá adót. Azért mert nem fogyasztassz elég ivóvizet, és így csatornadíjat se. És felborul a hökoszisztéma, környezetterhelési díj, pl. Ha megépíted magadnak a Paks 3 néhány blokkját, akkor persze sok lehet az a víz, ami ahhoz kell.
Box Hill
2022. július 20. 11:30
Melyik részét nem lehet annak érteni, hogy egyszerű felszíni víztárolók kellenek?
arokkantisember
2022. július 20. 09:41
András, nem gond nekik...ha nem lesz víz isznak pezsgőt :)
Most80
2022. július 20. 07:56
"Vármegyés bohóckodás" - az ilyenek miatt érthetetlen a rengeteg like, amit Schiffer időnként kap itt. Az ellenzéki sivatagban kétségkívül oázisként hat egy-egy normálisabb mondat, de mi nem viselkedhetünk szomjazó vándorokként, nincs rá okunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!