Ujhelyi István kezdeményezése semmi másra nem jó, mint a kilépéssel való felesleges riogatásra

2022. augusztus 07. 21:02

Orbán Viktornak a Huxit egy rémálom-forgatókönyvvel érne fel.

2022. augusztus 07. 21:02
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Tegyük fel, hogy Ujhelyi István dr. szándékai őszinték, és tényleg csak ki akarja kényszeríteni a kormányból, hogy az emberek megkérdezése nélkül ne léptethesse ki Magyarországot az EU-ból (nem pedig az eljelentéktelenedéstől rettegő szocialisták pártpolitikai érdekei vezérlik). Akkor sem értem, hogy miért a népszavazást gondolná a legjobb módszernek erre, miközben ő is - nagy valószínűséggel - pontosan tudja, hogy

komoly alkotmányossági akadályai vannak a referendum kiírásának (az Alaptörvény tiltja, hogy népszavazást írjanak ki nemzetközi szerződést érintő kérdésekről), így a kérdést minden bizonnyal élből visszautasítaná az NVB;

Orbán Viktornak a Huxit - jelenleg - nemhogy nem áll érdekében, egyenesen egy rémálom-forgatókönyvvel érne fel. Ha el akarja kerülni a gazdasági összeomlást, azt csakis az uniós forrásokkal tudja. Tudja ezt ő is, csak egyelőre még abban reménykedik, hogy a megfelelő ígéretekkel újra megtévesztheti annyira Brüsszelt, hogy különösebb garanciák nélkül odaadja neki a pénzeket.”

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2022. augusztus 08. 13:46
Megszakad a szíve Orbánért... Nem-hi-szem-el. Ennyire hülyének lenni....
yazoo.tributary
2022. augusztus 08. 09:04
Baloldali mocskok csak a szponzoraiktól kapott pénzüket féltik egy esetleges kilépéssel.
Ödenburger
2022. augusztus 08. 08:46
Jó lenne ha az ellenzék eldöntené, hogy akkor most az Orbán szándéka, higy kivezesse Mo-t az EU-ból, vagy az, hogy benttartsa.
nemecsekerno_007
2022. augusztus 08. 08:44
Most is visszatartják a pénzünket, ha kilépnénk akkor mi változna?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!