Harcban égve

2022. szeptember 23. 14:01

Természetesen a vezér és kijelölt megmondóemberei mindig pontosan megindokolták, miért van szükség a harckészültség állandó fenntartására.

2022. szeptember 23. 14:01
null
Sebes György
Sebes György
Hírklikk

„Végre elemében van a miniszterelnök. A Magyarország szomszédságában dúló háború jó alkalom Orbán Viktornak, hogy kiélje harciasságát. Igaz, a viszonylag békés hazai és nemzetközi helyzet korábban sem akadályozta őt abban, hogy – szavakban – folyamatosan harcoljon – jobbára vélt – ellenségeivel, de lássuk be, az azért nem az igazi. Hiszen azok, akik nem éppen a hívei – és sajnálatosan még mindig sokan vannak ilyenek – némi joggal vethették szemére, hogy csak a tábor egyben tartására, a politikai küzdelem érdekében nevez ki (és meg) ellenségeket.

Természetesen a vezér és kijelölt megmondóemberei mindig pontosan megindokolták, miért is van szükség a harckészültség állandó fenntartására. Előbb jöttek a migránsok és el akarták venni megszokott életünket. Közben Soros György is kihasználta a helyzetet és igyekezett aláaknázni azt a rendszert, amelyet Orbán Viktor és csapata olyan gondosan épít immár több mint 12 éve. Aztán Brüsszel is bekapcsolódott ebbe a küzdelembe – már legalábbis a fideszes kommunikáció állítása szerint. Ráadásul itt van még a baloldalnak nevezett ellenzék is, amely ugyancsak fontos eleme a harcban égő kormányzati propagandának.

Mindezekkel szemben tartja – kezdettől fogva – kötelességének a miniszterelnök, hogy megvédje a nemzetet. Kétségkívül nehéz azonban fokozni a harci kedvet olyan közegben, amelyben legfeljebb csak virtuálisan támadnak, egyébként béke honol mindenütt, merre a szem ellát. Az Ukrajna elleni orosz agresszió tehát nagyon is jól jött az állandóan harcot hirdető Orbán Viktornak. A háború első szakaszában meg kellett óvni az országot. És ki lehet erre alkalmasabb, mint az éppen regnáló miniszterelnök. Ezzel és a békevágy hirdetésével meg lehetett nyerni az éppen aktuális parlamenti választást is. Csakhogy a kampány kezdetén nem lehetett tudni, hogy ilyen „szerencsésen” alakul a világhelyzet és a korábban elkezdett osztogatás így olyan mértékű lett, ami már alapjaiban rengette meg a gazdaságot is.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 24. 14:57
A máglyán szívesebben látnám..:)
Majdmegmondomén
2022. szeptember 24. 07:44
Nyilván azért irkálsz hülyeséget, mert még mindig nem érted, hogy miért sikeres ekkora ellenszélben is Magyarország. Megsúgom: Néha te is hallgathatnál a józan szóra...
Hangillat
2022. szeptember 24. 01:39
Hihetetlen, akár a sebesvonat, amiből szivárog a vér.
Krupp Skya
2022. szeptember 23. 23:46
Ennek a bácsinak a családja költözött be abba a lakásba ami Ries István bácsié volt de az ÁVÓ-s bácsik agyon verték? Szerintem ez akkora törést okozott az akkor még gyermek Sebes bácsinak, hogy Sebes bácsi agya sebesen kisebesedett, ezért sebesen írja az ilyen ÁVH-t éltető cikkeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!