Orbán Viktor már a saját embereinek, a fideszes politikusoknak sem mond igazat

2022. szeptember 23. 13:01

Az orosz diktátor zsarolásának engedni óriási hiba lenne, nem véletlen, hogy Magyarországon kívül egyetlen uniós tagállam sem támogatja Moszkva törekvéseit.

2022. szeptember 23. 13:01
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Érdekes fejlemény, hogy Orbán Viktor már a saját embereinek, a fideszes politikusoknak sem mond igazat. A Fidesz frakcióülésén ugyanis sajtóbeszámolók szerint arról beszélt, hogy »Brüsszelben elfogadták a gazdasági, kereskedelmi szankciókat, köztük az olajszállítási szankciókat, majd rögtön az asztalra került a földgázvásárlási szankció is, ezért 2022 júniusától kezdve a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd egy hónap alatt megháromszorozódott«.

Csakhogy földgázvásárlási szankció nem létezik, ilyen döntést nem hozott az Európai Unió. A júniusban elszálló gázárakért nehéz lenne egy nem létező szankciót hibáztatni. Annál inkább lehet az oroszokat, akik június közepén két nap leforgása alatt 60 százalékkal (!) csökkentették az Északi Áramlaton küldött gázmennyiséget. Ez emelte az egekbe a gázárakat. A megháromszorozódó árakért sem a nemlétező gázszankciók a hibásak: a lélektani 300 eurós határ fölé azután emelkedtek az árak augusztusban, hogy a Gazprom bejelentette, hogy augusztus 31-én három napra teljesen leállítja az Északi Áramlatot.

A valóság az, hogy Putyin csökkenti az Európába szállított gáz mennyiségét, ezzel próbálva zsarolni az európai kormányokat, hogy ne támogassák Ukrajnát gazdasági és katonai lépésekkel. Holott Ukrajna támogatása a magyar emberek védelmét szolgálja: nemcsak azért, mert Kárpátalján több mint százezer magyar él, hanem azért is, mert ha az oroszok elfoglalják vagy csatlós állammá teszik Ukrajnát, csak idő kérdése, mikor vetik ki a hálójukat Magyarországra. Ilyen volt már, nem is olyan rég: én két éves voltam, amikor az utolsó szovjet katona elhagyta Magyarországot.

Az orosz diktátor zsarolásának engedni óriási hiba lenne, nem véletlen, hogy Magyarországon kívül egyetlen uniós tagállam sem támogatja Moszkva törekvéseit.”

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. szeptember 26. 00:12
Álmodozol atomtudós?
utolsó kisgazda
2022. szeptember 24. 11:53
Drága magyar tarka Marhák! Fekete-Győrtől teljesen függetlenül (nagyon nem vagyok a híve) Az oroszok bizony megbuktak a gázukkal, mert Európa tározóit feltöltötték. Magyarország gáz tározói csaknem tele vannak. Ha Putyin elzáratja a gázcsöveket, akkor magát rúgja valagon. Az EU gázproblémája megszűnt, az oroszoké viszont gazdasági katasztrófát okoz. Nekik. Az igazi kérdés, ki játszadozik ezzel a problémával? Megmondom. A magyar kormány az egyszemélyes Orbán Viktor a felcsúti kiscigány. A maffiózó! Bizony kedves Tahóim! Tudja valaki, hogy mennyiért vesszük a gázt? Nem, mert titok! Orbán úgy kút át Titeket, hogy nem is sejtitek. Orbán a legnagyobb gazfickó Európában. Ti isszátok szavait, hazugságait. Ostoba népség.
Krupp Skya
2022. szeptember 24. 11:09
Kár hogy Fegyőr nem politikus, így nem lehet szidni a tetves bolsevik kurva anyját.
NKFF
2022. szeptember 24. 11:02
Ez a fegyőr tényleg egy ritka barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!