A Fidesz nem népbutítást csinál, hanem politikai rendszert

2022. november 17. 19:32

Ezzel a mítosszal érdemes minél előbb leszámolnunk.

2022. november 17. 19:32
null
Jámbor András
Jámbor András
Mérce.hu

„Egyre többet hallom azt az állítást, hogy azért rossz az oktatás, mert a Fidesz célja az emberek elbutítása. Ezzel a mítosszal érdemes minél előbb leszámolnunk. És nem azért, mert tünci rózsaszín kiscicák vagyunk, akik nem akarnak rosszat mondani, hanem azért, mert ez egy káros gondolat, ami akadályozza azt, hogy elérjük a politikai céljainkat. (…)

A Fidesz viszont a pillanatot igyekszik uralni. A ma statisztikáinak kell jóknak lenniük, ma kell eredményt elérni, a rövidtávú, könnyen elérhető haszon fontosabb, mint a hosszú távú stratégiai cél. Minden egyes napot meg kell nyerniük.

Az oktatás átfogó finanszírozása, a szakképzett munkaerő kitermelése, a termelékenység ebből következő növelése, ezzel együtt a bérek növelése, mindezek mellett pedig az így kinevelt szakképzett munkaerőhöz illő gazdasági szektorok megteremtése csak nagyon hosszú távon beérő cél.

A Fidesz politikája a könnyen hulló gyümölcsökről szól, és ez határozza meg társadalomképüket is. Egyszerű recept ez: fordítsuk egymás ellen a kitalált érdemeseket és érdemtelenek, a munka mindenek felé emelésével, ehhez teremtsünk olyan gazdasági feltételeket, amelyben az alap biztonság meg tud teremtődni, hozzuk be a tőkét, és egy relatív jólétet tartsunk fenn.

Simuljunk bele a globális kapitalizmusba, fizessük ki a globális tőkét, adócsökkentéssel, adókedvezményekkel, direkt támogatásokkal, a munkajog leépítésével! A kapitalizmus előidézte gondokat, mint a klímaválság okozta migrációt és élelmiszerhiányt, a közösségi médiából fakadó dezintegrációt és individualizmust pedig csatornázzuk el egy mondvacsinált globális küzdelembe: a Dávid és Góliát könnyen befogadható harcaként narráltBrüsszel elleni küzdelembe.

A megélhetésért folyó bérharcot pedig egy kint és bent problémába fordítsuk át, amely tálalásban érdemesekre (dolgozók) és érdemtelenekre (rokkantak, vagy más okokból a társadalom peremére kerülők, cigányok) osztjuk az országot. Így a megélhetésükért küzdő emberek, megnyugodhatnak: van náluk lejjebb.

Mindeközben lehetetlenítsünk el minden próbálkozást a bérharcra, és némítsunk el minden hangot, amely alternatív gazdasági modellt kínál. Minél halkabb az alternatív megoldást követelők hangja, annál inkább fogják az emberek a mi módszerünkkel csatornázni dühüket.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. november 18. 11:04
Ez az ősember se szamolni, se beszelni nem tud!
Horst_Tappert
2022. november 18. 10:53
"ez egy káros gondolat, ami akadályozza azt, hogy elérjük a politikai céljainkat. A Fidesz viszont a pillanatot igyekszik uralni" Hát, ez a két mondat így egymás után... Remek vagy, népbiztos elvtárs, remek. Semmit nem értesz az egészből. Ellenben ti addig jutottatok el, hogy 1, győzelem 2, feles alkotmányozás 3, Fidesz betiltása 4, új választás 5, majd meglátjuk... B+, ez stratégia, vízió... Senkik vagytok, eltaposni való férgek.
amca
2022. november 18. 09:54
Jámbor Jeti. 1edeül indulnál ,megnézném hány szavazatot kapnál ?? 2számjegyü..
yazoo.tributary
2022. november 18. 08:59
Április 3-a után még mindig itt tartanak, azét ez már a szánalom legalja... Ennyire futotta, a nagy büdös semmire. Továbbra is az a mantra, hogy a Zóbán a patás, ti meg a megmentők, mindeközben veszetten "harcoltok" valami ELLEN, ahelyett hogy leesne, valamiÉRT kellene küzdeni - de ez nektek sosem ment és sosem fog menni. És ebben különböztök a jobboldaltól, és fogtok mindig is, és ezért nem rúgtok ti itt már soha többet labdába. Visítsatok!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!