Vásárhelyi Mária: Nem kell miniszternek vagy államtitkárnak lenni ahhoz, hogy valaki vazallussá váljon

2023. január 27. 17:14

„Elég a puha gerinc, a sok pénz és a zsarolhatóság. Ilyenek pedig bőven teremnek aFidesz környékén” – vélekedett a szociológus.

2023. január 27. 17:14
null

Vásárhelyi Mária szociológus a Facebookon jelentkezett be, és adott hangot azon meggyőződésének, miszerint az egyetemi autonómiára nem lesz hatása annak, hogy a politikusok kikerülnek az alapítványi egyetemek kuratóriumaiból. 

„Attól tartok, hogy önmagában az, hogy a kormány-funkcikat kirakják a kuratóriumokból, és

– fogalmazott. 

Hozzátette: „A Média kuratóriumokban és a többi Kekva kuratóriumban sem ült soha egyetlen kormány tag sem és mégis hibátlanul végrehajtották ezeknek az intézményeknek a teljes kormánypárti gyarmatosítását. Ahogyan az összes olyan intézmény, amely eredendően a hatalom kontrolljára, megfékezésére lenne hivatott (Alkotmánybíróság, ÁSz, Versenyhivatal stb.)”

Vásárhelyi szerint

elég a puha gerinc, a sok pénz és a zsarolhatóság. Ilyenek pedig bőven teremnek a fidesz környékén. Örülök, ha a diákok és a kutatók megkapják a pénzt, de ettől a helyzet átláthatóság és autonómia szempontjából ugyanolyan reménytelen marad”.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. január 28. 15:58
Szivárványos lámpa ernyőm, Itt hagyott a zenedés Ernőm. Mostantól majd pinát nyalok, Addig amig meg nem halok.
zakar zoltán béla
2023. január 28. 14:00
Fiume-ban havazik.
Aerion
2023. január 28. 12:03
Az olyan alakoknak, mint ez a bűnöző emberiségellenes disznó soha semmi nem elég, csak az, ha gyönyörködhet a kiontott beleinkben, és ha a vérünket a pofájára kenheti. Gyilkos, emberiségellenes utolsó moslék.
istvanpeter
2023. január 28. 10:29
Gyűlölködő aljas disznó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!