A hétvégi évértékelők után erős hiányérzet maradt bennem

2023. február 08. 12:35

A politikai elit saját magával van elfoglalva, ahelyett, hogy a nép problémáival nézne szembe.

2023. február 08. 12:35
null
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„A politikai elit saját magával van elfoglalva, ahelyett, hogy a nép problémáival nézne szembe: amíg ez nem változik, nem érhet el valódi eredményeket az ellenzék

A hétvégi évértékelők után erős hiányérzet maradt bennem. Mert, függetlenül attól, miről beszélnek egyes politikusok, a tavalyi év nem arról szólt, hogy ki a legerősebb törpe, ki a legerősebb ellenzéki párt. Ha ragaszkodunk ehhez a megközelítéshez, akkor már inkább a totális vereségünkről szólt, és arról, hogy miben kéne változtatnunk.

De 2022 leginkább a válság éve volt.

Lehet-e úgy mérleget vonni a tavalyi évről, hogy a politikusok magukról beszélnek és nem azokról az emberekről, akik az élelmiszer-áremelkedés miatt már az ételen spórolnak?

Beszélhet-e a politikai elit magáról, ahelyett az egymillió háztartás helyett, akiket megrendített a rezsiemelkedés, és a százezrek helyett, akik a csőd felé haladnak?

Tényleg magunkról kell beszélnünk vagy inkább azokról, akiknek a Schadl-Völner végrehajtói maffia ügye mentén válik világossá hogy a személyes tragédiájuk, a csődjük, a fizetésük levonása, a kilakoltatásuk, a házuk és a kocsijuk elvesztése mind egy rendszerszintű, korrupt maffiát gazdagít?

Mi az az igazság, amit ki kell mondanunk? A mi igazságunk politikusként nem magunkról kellene, hogy szóljon. Igazat beszélni képviselőként kötelesség, mások igazságának kimondása szolgálat.

Ígérni pedig egy dolgot ígérhetünk: a bajbajutottak, a kifosztottak nevében harcolunk egy olyan országért, amelyben a törvények nem a gazdagok gyarapodását segítik, hanem esélyt teremtenek a tisztességes életre. Ahol a demokrácia nem csak egy jól hangzó kifejezés, amivel elfedjük a gyanús vagyonosodásokat, hanem alapja annak a közös megélésnek, hogy van jogunk kontrollálni a saját közösségünk életét!

Mi ezért mondjuk, hogy fizessenek a gazdagok! Ennek a követelésnek pedig két összetevője van! Egyrészt a megteremtett pénztőke radikális újraelosztását célozza, hogy a milliárdosok offshore-vagyona a megadóztatás után a közösséget szolgálja. És követeljük vele azt is, hogy a politikai elit ne a hatalom újratermelést szolgálja, hanem egy olyan demokráciát építsen, ahol a közösség minden tagjának jut a hatalomból!

2023-ban ezt kell elkezdeni! Ez az igazság!”

Nyitókép: Jámbor András Facebook-oldala

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Doromb13
2023. február 09. 10:35
Teljesen igazad van.Az impotens parlamenti munka , és az irodákban gyártott elméletek és tervezetek helyett azonnal és tartósan ki kell települni vidékre,,és a választásokig hátralévő 1,illetve 3 év alatt "fel kell szántani",a fidesz hátországát adó közvéleményt. A kemény munkát nem lehet megspórolni, ha tényleg győzni akartok !!
nonszensz
2023. február 09. 08:55
Nyilván a rohadt bolsevik fajtád dönti el, hogy ki számít gazdagnak. Te ótvaros büdös geci.
Robertoo
2023. február 08. 23:09
Előre elvtárs! A szakadék még messze van, de megoldjuk.
Hangillat
2023. február 08. 21:10
"A hétvégi évértékelők után erős hiányérzet maradt bennem. " Mert az üresség vákummal pótlódott. Paleolit balsevista; mindenki belefújhat a mamut csont fúrt síp lyukába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!