Spanyol lap: Ma pacifistának lenni annyit jelent, mint támogatni Ukrajna győzelmét

2023. február 10. 12:51

A baloldali El País véleménycikke szerint sokan azért aggódnak Ukrajna EU-tagságától, mert attól félnek hogy Ukrajnából egyfajta Lengyelország vagy Magyarország lesz.

2023. február 10. 12:51
null

Az El País pénteken közölte Estefanía Molina politológus véleménycikkét az Európai Unió Ukrajna orosz inváziójára adott reakciójáról. A szerző szerint ugyan egyesek ellenzik, hogy tankokat, rakétákat vagy harci repülőgépeket küldjenek Kijevbe, ezzel figyelmen kívül hagyják, hogy még súlyosabb lenne katonákat küldeni a frontra akkor, ha a NATO-területen egy esetleges agresszióra kerülne sor.

A cikk kitért Ukrajna uniós csatlakozásának kérdésére is, megállapítva, hogy egyes hangok azért tekintenek gyanakvással az ukrán csatlakozásra, mert

aggasztónak tartják, hogy Ukrajnából egyfajta Lengyelország vagy Magyarország lesz,

ahol az uniós tagság fogalmának alapja az, hogy beavatkozásnak bélyegzik az uniós modell értékeinek betartására vonatkozó kötelezettségeket”.

Nyitókép: Diego Ravier / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Langyos hurkazsír
2023. február 11. 14:49
..."uniós modell értékei"... Mi vaan???? Noooormááális???
elfújta az ellenszél
2023. február 10. 19:19
Megvannak a történelmi tapasztalataink a szovjetekkel, de nehogy azt higgye valaki, hogy a kabócaövezeti komcsik sokkal jobbak. Spanyol, olasz meg hasonló mocskos nagy pofájú vörösök vették át a stafétát tőlük
llnnhegyi
2023. február 10. 19:00
Aki szabad ember akar maradni manapság, jövőre is,annak béke pártianak kell lennie. Ellensége minden fegyverbeszállítóknak! Háborús uszítóknak. Közelebbről: USA-ból Biden Pelosi Blinken Nuland quartett ELLEN! -- EU-ból Ursula Borell Scholcz Timmermans Wéber Macron ELLEN!
zordmorgo
2023. február 10. 15:09
"A HÁBORÚ: BÉKE A SZABADSÁG: SZOLGASÁG A TUDATLANSÁG: ERŐ"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!