Találkozik-e még Orbán a körözött Putyinnal, letartóztatják-e, ha Pestre megy?

2023. március 19. 10:12

Megnehezült az Orbán-rezsim orosz politikája, miután Putyin ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a hágai Nemzetközi Bíróság.

2023. március 19. 10:12
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Megnehezült az Orbán-rezsim orosz politikája, miután Putyin ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a hágai Nemzetközi Bíróság, az Ukrajnában elkövetett háborús bűnök miatt. Körözött személlyel találkozhat-e az Európai Unió egyik tagországának miniszterelnöke? Háborús bűnössel tarthat-e kapcsolatot a NATO egyik tagállamának miniszterelnöke? Vonhat-e egyenlőségjelet az áldozat és a támadó között, állhat-e a magyar politika és kormánypropaganda egy háborús bűnös oldalán? Természetesen igen, mert a gátlástalanságukkal átlépnek minden határt.

Ennek azonban mégis van jelentősége, mert ahhoz, hogy Putyint továbbra is védelmezni és magasztalni lehessen, a hágai Nemzetközi Bíróságot kell nemcsak negligálni, hanem a NER szokásainak megfelelően kriminalizálni, mocskolni, lejáratni. Az első döbbenet után jönnek majd a Hágával szembeni aljaskodások, hogy a Putyin ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancs súlyát, jelentőségét csökkenteni lehessen. Magyarország ennek következtében még mélyebbre süllyed, még távolabb Európától, miután a kormánypropagandának nyíltan meg kell tagadnia a Nemzetközi Bíróságot.”

***

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2023. március 20. 09:47
Bartus, remélem téged letartóztatnak, ha Pestre jönnél.
vbandi
2023. március 20. 09:01
Kurva anyádat te büdös liberálnáci hazaáruló gerinctelen féreg
Bokros Birka
2023. március 19. 22:30
Téged biztosan agyon vernek, ha Budapestre jössz, szarházi munkásőr Bartus a vörös náci!
Gonella
2023. március 19. 21:12
moszvában fognak találkozni és ott orbán a következőket fpgja mondani? ezennel letartóztatom. jogában áll hallgatni, de minden amit mond a bíróságon fölhasználható ön ellen! felszólítom, hogy kövessen! így gondoltad bar tuskó? vagy kohba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!