Házhoz menni a megvetésért

2023. március 07. 21:30

Egy fideszes küldöttség járja Svédország és Finnország parlamentjeit, hogy a világszinten is példásan működő demokráciákat leckéztesse – konkrétan zsarolja – a NATO-csatlakozás kapcsán.

2023. március 07. 21:30
null
Kárpáti Iván
Kárpáti Iván
Klubrádió

„Orbán Viktor beszédpaneljeinek gyakran visszatérő eleme a „tisztelet” és a „kellő szerénység”. Ahogy mostanában a békét, úgy ezeket is kiüresítette vagy kiforgatta. A szerénység finoman szólva nem erénye a NER-nek, az orbáni tiszteletről pedig a minap egy svéd újság írta meg a legjobb definíciót: a magyar kormány elvárja a tiszteletet, akár egy gengszter, ahelyett, hogy kiérdemelné azt. Rövid és pontos megjegyzés.

Mindezt annak kapcsán említették, hogy egy fideszes küldöttség járja Svédország és Finnország parlamentjeit, hogy a világszinten is példásan működő demokráciákat leckéztesse – konkrétan zsarolja – a NATO-csatlakozás kapcsán. Hivatkozva itt különböző múltbéli sérelmekre, konkrétan arra, hogy egyes svéd és finn politikusok „tiszteletlenül” megjegyzéseket tettek a magyar demokrácia felszámolásának folyamatára, amit itthon országépítésnek kommunikálnak Rogán minisztériumából. Pedig lássuk be a küldöttség egy behajtóbrigád, amelyiket a főnök odaküldött, hogy mások sérelmére piti zsarolásokat foganatosítsanak. Megszavazzuk, de majd talán kérünk valamit, mondjuk a beragadt uniós pénzek érdekében, áttételeken keresztül, okosba.

Vagy úgy általában szeretnek tényezőnek látszani, persze, ahogy a svédek is írják nem a teljesítmény alapján, hanem erőből. Svédországban ma végeztek és a hadgyakorlatot egykor kupakkal ellátott távcsövön át szemlélő Hende Csaba bejelentette: támogatják a csatlakozást. Finnországba megy tovább az utazó cirkusz, ahonnan viszont megüzenték: nincs miről tárgyalni, nincs mit magyarázni a delegációnak.

Szánalom és megvetés jár nekik tisztelet helyett és ezért házhoz mentek.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2023. március 09. 09:02
Vádolnak, majd követelőznek. Mi erre odamegyünk és megpróbálunk beszélni velük, megbeszélni dolgokat. Ha erre nem megfelelő a reakció, akkor megbaszhatják az összes k anyjukat. Ennyi.
19carlo58
2023. március 09. 00:11
Na most akinek Kárpáti (így i-vel) főleg Iván a neve, annak nincs helye a magyar közéletben!!
tapir32
2023. március 08. 12:10
A skandináv országokban a média 80-90% -ban baloldali. Az emberek 80-85% -a elhiszi amit a média terjeszt. Ez, azt jelenti, hogy egy homogén gondolkodás nélküli tömeget sikerült előállítani. A demokráciának pedig esélye sincs! Rég felszámolták.
mysstes
2023. március 08. 11:59
ezt a kupakos távcsővel való cikizést nem értem. miért? mert: ha valaki esetleg tévedésből mégiscsak kupakkal venné fel a távcsövet, abban a pillanatban észreveszi, hogy elfelejtette levenni a kupakot, mihelyst belenéz - hiszen nem lát semmit. és akkor leveszi a kupakot. hende meg úgy van beállítva, mintha hosszan/kupakkal nézegetne/nézegetett volna..., ami nyilvánvalóan hülyeség, csak lejáratás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!