Az Orbán-kormányok gazdaságpolitikája a Rákosi-korszakéra emlékeztet

2023. április 03. 16:34

Nem is beszélve a politikai rendszer fejlődési irányáról.

2023. április 03. 16:34
null
Bauer Tamás
Facebook

„Miért tanulságos számunkra a német és a magyar kormány energiapolitikai törekvéseinek összehasonlítása? A német kormányokat (a jelenlegit is és a korábbit is) a klímaválsággal szembeni fellépés szempontja vezeti, aminek haszonélvezője nem elsősorban a német lakosság, hanem az egész világ, hiszen a klímaválság csak globálisan fékezhető meg, még ha a szennyezés mérséklése egy-egy ország és régió levegője, éghajlata szempontjából is előnyös. A német választóközönség környezettudatossága készteti a zöldek mellett a többi demokratikus pártot is az ilyen intézkedések támogatására, még ha a költségekre és az ingatlantulajdonosok illetve autósok szempontjaira tekintettel fékezik is az energiaszerkezet átalakítását.

Mi a helyzet Magyarországon? Az Orbán-kormányt a környezetvédelem nemigen foglalkoztatja. Nemcsak a minisztériumot szüntették meg (én nem ezt tartom a fő kérdésnek), de az energiaszerkezet átalakítását sem tartják fontosnak. A Donald Trump »America First« jelszavát lefordító »Nekünk Magyarország az első« kampányjelszó azt jelenti, hogy az Orbán-rendszert nem érdekli, hogy Magyarország is a nemzetközi közösség része, és felelős is azért, hogy részt vállaljon az olyan világméretű problémák kezelésében, mint a menekültügy, a háborús agresszió megfékezése, a világélelmezés vagy a most tárgyalt klímaválság. Orbánékat csak a saját hatalmuk fenntartása foglalkoztatja, ezt szolgálja az Oroszországhoz fűződő gazdasági, ezen belül energetikai együttműködés fenntartása, és az elavult gazdasági szerkezetet újratermelő »újraiparosítási« program. Találóan mutatott rá Győrffy Dóra, hogy az Orbán-kormányok gazdaságpolitikája a Rákosi-korszakéra emlékeztet. Hozzátehetjük: a külpolitikája is. Nem is beszélve a politikai rendszer fejlődési irányáról.”

Nyitókép: MTI Fotó, Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. április 04. 17:35
A birkák boldogok..hajrá,Bástya elvtárs! :)
Hoth
2023. április 04. 15:34
Aztán te mire emlékeztetsz???ávosfattyú
nyugalom
2023. április 04. 10:50
Igen, azert tamogatjatok donatot, dobrevat, akiknek a felmenői rakosi mellett tevekenykedtek? Ez egy lrpukkadt aljas zsido! Kar szepitgetni. Ez nem az igaz, magyar zsidó, aki tesz az orszagert!
Upuaut
2023. április 04. 07:06
Apucitól kéne venniük a példát az ellenzékkel való foglalkozáshoz, te féreg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!