Tényleg nem kötelező újságot írni

2023. május 27. 20:14

Gondolom, az világos, hogy nem azért módosítanak egy büntetőjogszabályt, hogy polgári jogi igényeket ne lehessen támasztani.

2023. május 27. 20:14
null
Hont András
Hont András
Facebook

„A parlament nemrég a BTK-t módosította, a rágalmazás/becsületsértés ugyanis bűncselekmények, így a büntetőjogba tartoznak. A helyreigazítás viszont a némileg orwelli módon elnevezett sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény hatálya alá tartozik, azaz a médiajog területére. Donáth és Juhász viszont alighanem a PTK szerinti személyiségijog-védelmet vett igénybe.

Gondolom, az világos, hogy nem azért módosítanak egy büntetőjogszabályt (amelynek eredményeként amúgy most több oknyomozó újságíró szabadul évek óta folyó eljárásokból), hogy polgári jogi igényeket ne lehessen támasztani. De most komolyan: ha valaki a saját szakmája alapvető fogalmaival nincs tisztában, az ugyan miből állítja ilyen magabiztossággal, hogy egy cselekedetnek mi az oka, ha magát a cselekedetet sem sikerül eltalálni.

Persze a tények nem módosítanak a meggyőződésen, ezekből a feltételezésekből és tudatlanságból összeálló rögeszmékből lesz a valóság.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2023. május 28. 09:28
Senki se veszi észre, hogy a büntető ügyekre vonatkozik a Három csapás törvény! Van néhány kedvenc újságíró a hatalom közelében, aki ellen már a 3. eljárás folyamatban van. Ilyenkor megszűnik a pénzbírság, a bírónak automatikusan elzárást kell kimérni! Ezt a BTk. ba is be kellene írni...-ja nem, rendkívüli helyzet van!
Carsac
2023. május 28. 07:10
Tényleg nem kötelező újságot írni -------------------------- Persze. Csak manapság felszaporodtak a máshoznemértő lusta nagyarcúak. Pedig várja őket a kapanyél és a barázda. Legalább valami haszna lenne a belpesti fajtájuknak.
pollip
2023. május 28. 05:48
Hogyan menne a komolyabb dolgok megértése, ha az apróság sem megy? Pl a Bakonyban van egy fából készült olvasó kabin. A cikk szerint 5 méter magas és másfél méter széles!!!!!! Természetesen 5 méter hosszú. Apróság, de bosszantó.
Vallasz Vilmos
2023. május 27. 23:47
A szerző arroganciája egyszerűen lélegzet elállító. Polgári perben a felperesnek egy kisebb vagyonnal kell rendelkeznie, hogy megkezdje a pereskedést. Abszolút alkotmány ellenes vagy kellene, hogy legyen, hogy egy büntető jogszabály a társadalom egy csoportjára (kiváltságosak) nem alkalmazható. Ezt védelmezni elég szánalmas dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!