Megint Bauer

2023. június 13. 07:06

A körömszakadtáig dacos Bauer viszont azt magyarázza, ma más a magyarországi helyzet.

2023. június 13. 07:06
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Aki a demagóg hazugságokat kedveli, olvasson minél több Bauer Tamás-posztot, nem fog csalódni. Hősünk az SZDSZ-kaméleonok között kezdte pályáját – pártja előbb a kommunisták fölnégyelését javasolta, majd nászágyba bújt velük. A párt csődje után néhány évig a DK-ban hirdette az igét, majd innen is távozott, jelenleg alkalmi rettegéssel foglalkozik. (Emberünk édesapja, Bauer Miklós hajdan az ÁVH Andrássy úti szabadidőközpontjának manikűrszalonját vezette – tablóképe az objektum helyén kialakított Terror Háza Múzeumban látható.)

Egy leharcolt ős-szabaddemokratát képzeljünk el, aki képtelen tudomásul venni, hogy jó ideje nem róla szólnak a hírek, lejárt a jegye. Bauert ennek dacára erős szereplési kényszer szorítja. Most például azon háborog, hogy volt párttársa, Fodor Gábor azt javasolta:

az ellenzék a kormánnyal együtt álljon ki Brüsszelben azért, hogy folyósítsák végre az országnak járó támogatásokat. Tegyék félre a kormánnyal szembeni kifogásaikat, merthogy ez nemzeti ügy. Fodor emlékeztetett, a rendszerváltáskor is konszenzusra tudott jutni az ellenzék a kommunistákkal.

A körömszakadtáig dacos Bauer viszont azt magyarázza, ma más a magyarországi helyzet. Önkényuralom van, s ilyenkor az ellenzéknek az a dolga, hogy részt vegyen a rezsim megdöntésében. Legérdekesebb »érvét« idemásolom: 

„A Fidesz nem azt akarja, hogy az ellenzék támogassa Brüsszelben, hanem azt, hogy ne támogassa, és ezért folyamatosan támadhassa.«

 Vagyis – tessék fogódzni! – a Fidesznek nem a visszatartott pénz kell, hanem a lehetőség, hogy piszkálhassa a Brüsszelben hazát áruló képviselőket.

Tudja valaki követni Bauert?”

Nyitókép: MTI/Beliczay László 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Seniormerga
2023. június 15. 01:45
Tisztelt Pilhál Úr! Imádom a stílusát, a nyelvi leleményeit, az iróniába csomagolt, a virtuális lőtáblán elért 10-es találatait, mint pl.: ..... ("jelenleg alkalmi rettegéssel foglalkozik"...."az ÁVH Andrássy úti szabadidőközpontjának manikűr szalonját vezette.....", vagy a minap a nyomorult Fegyőrről megfogalmazott "szellemi erőemelő" eposzi jelzőjét....stb...). Öröm olvasni a kis karcolatait, csakúgy, mint a Tollhegyen című rovatát a Nemzetben. Köszönet értük. Sok derűs percet szereznek nekem/nekünk.
critical man
2023. június 14. 09:31
Körömszakadtáig dacos Bauer - És tényleg, már az apja is ilyen volt.
Thorin
2023. június 13. 13:18
"A körömszakadtáig dacos Bauer" a gond csak az, hogy mások körmének szakadtáig dacos a féreg, nem a sajátjáig.
robertdenyiro
2023. június 13. 13:12
Kiváló jellemzés egy kiváló szerzőtől. Úgy is mondhatnánk: Pilhál György elegáns könnyedséggel mosta fel a padlót a mindig fröcsögő, beteges hazudozó, vérkomcsi Bauerrel. Így kell ezt csinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!