A liberalizmus egy kiüresedett ideológia

2023. július 27. 17:05

Korábban az általános választójogért küzdöttek, ma a hideg rázza ki őket a népuralomtól, a „populizmustól”. Interjú.

2023. július 27. 17:05
null
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

Mit üzen az, hogy Knowles üres oldalakkal mutatja be a mai liberalizmust?
– Hangsúlyozom, az Alapjogokért Központ által kiadott mű hiánypótló iránymutatás, a rögvalóságot írja le teljesen hitelesen és olyan formában, amibe nem lehet belekötni. Marx Tőkéje után Knowles írása a legszentebb könyve lehet a baloldalnak, amelyből mindent megtudhatnak önmagukról. Engem abszolút meggyőzött.

Persze, ez egy geg. De milyen képet fest a liberálisokról?
– A viccet félretéve, a liberalizmus egy kiüresedett ideológia, ami pusztán hatalmi mechanizmussá vált: azért a folyamatos „társadalmi igazságharc”, az emberi jogi fundamentalizmus, a genderforradalom, mert valamilyen aktuális felszabadításmánia nélkül a mozgalom egyszerűen értelmét vesztené. Azok, akik egykor még azt harsogták, hogy „make love, not war”, és a béke széplelkű szószólói voltak, ma már háborúkat finanszíroznak. Korábban az általános választójogért küzdöttek, ma a hideg rázza ki őket a népuralomtól, a „populizmustól”. Egykor a női jogokért küzdöttek, ma azt is tagadják, hogy aki nő, az nő. Már nincs élő szövet a fémvázon.

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
augustus2-0
2023. július 28. 12:41
Még Gorbacsov idején, amikor meghirdette a peresztrojkát (fordulat, változás) és a glasznosztyot (nyíltság, őszinteség) egy nagyon bölcs idős ember mondta nekem, hogy na ezzel lett vége a szovjet kommunizmusnak. Ugyanis az egész a hazugságra épült. Fölülről hazudták, hogy építjük nektek a tökéletes új társadalmat, alulról meg hazudtuk, hogy elhisszük nektek. És ez így úgy ahogy elműködgetett. Ebben a rendszerben őszinteséget hirdetni az önmagával meghasonlott ország, amely Jézus szerint nem állhat fönn. Nem is állt. Na most a liberalizmus mára eljutott oda, hogy ellenőrizni és szakcionálni akarja azt, hogy magadban mit gondolsz (ld. az abortuszkilinika előtt magában imádkozó londoni fiatalasszony esetét) - ez is meghasonlott, ez sem állhat fönn. Látszik is, hogy az utolsókat rúgja, csak mint a vesztét érző fenevad, ki tudja, mire képes még.
Kamcsatka5
2023. július 28. 12:18
Kiüresedett, persze! Ahova a Fuggerég szarosgyurijai meg a szarossanyijai beteszik a lábukat, ott világháboruk teremnek, meg kiüresedik a liberalizmus, mivel ezt is maguknak találták ki a belgák!
Tolókapu
2023. július 28. 09:26
A cikk címében minden benne van, ami a lényeg!
augustus2-0
2023. július 28. 08:25
Ez D-dúr és e-moll 5:10 - Azt mondják, a magyar az a nyelv, amelyre mindent le lehet fordítani - és az, amelyről semmit. Hát akkor fordítsuk is le azt, amit érdemes. Na jó, ez esetben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!