Megint felvetődött, hogy mit gondolok a háború végéről

2023. július 17. 15:48

Oroszország megtartja minimum a Krímet és a Donbasz nagy részét. Ez a 90% esély, 10% hogy valami megbomlik Oroszországban, és akkor nyerhet Ukrajna+Nyugat.

2023. július 17. 15:48
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Megint felvetődött, hogy mit gondolok a háború végéről. Továbbra is azt, hogy itt stratégiai győzelmet egyik fél sem tud aratni, sem a Nyugat és Ukrajna szövetsége, sem Oroszország. Ezért fog befagyni valahol, de úgy, hogy Oroszország megtartja minimum a Krímet és a Donbasz nagy részét. Ez a 90% esély, 10% hogy valami megbomlik Oroszországban, és akkor nyerhet Ukrajna+Nyugat. Prigozsinnal szerintem jórészt elment a hajó, de azért nem sziklaszilárd a Putyin rendszer, és 71 éves ugye a vezető.

Miért gondolom így? Talán fel kellene figyelnie mindenkinek már arra, hogy mennyire keveset ad az USA ahhoz képest, amit adhatna, és ebben benne a van a válasz is. Mindig meglep, mennyire naivak is sokan, ha Amerikáról van szó. Egy globális hatalomnak Ukrajna nem az a szent háború, mint sokaknak Európában vagy akár Magyarországon is, hanem egy háború a sok potenciális háború közül. Ezrével állnak az Abramsek és Bradley-k Amerikában raktárakban, eddig adtak 31 Abramset és 100+ Bradley-t.. Ráadásul az exportverziókat, amelyek gyengébbek. Európa fegyverezte le magát, nem Amerika, mert ott még van stratégiai gondolkodás. Nyugat-Európában Franciaország kivételével nincs, ideologiákban gondolkodnak, nem realitásokban - és a végén csúnyán meg fognak lepődni.”

Nyitókép: STR / PRESS-SERVICE OF COMMANDER-IN-CHIEF OF THE UKRAINIAN ARMED FORCES / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 19. 00:55
Az orosz vezető lehet,71 éves,sportos ,az ukrán .....meg fiatalabb,de drogos és idegbeteg...ki él tovább?
Dundolka
2023. július 18. 10:56
Jó lenne látni.
cutcopy
2023. július 17. 18:10
Az megszállt területeket már soha nem veszik vissza az oroszoktól, azt esetlen ismét csak önként adhatják oda..
connorj
2023. július 17. 17:26
Ne gondolj! Cselekedj! https://www.reddit.com/r/MapPorn/comments/xz538c/ethnic_map_of_the_balkans_and_central_europe/ 🇭🇺
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!