Mit ártott nekik a Balaton?

2023. július 11. 07:58

A kedvencem az volt, amikor 2-3 nap különbséggel leírták, hogy túlságosan magas a tó vízállása, majd utána azt, hogy túl alacsony.

2023. július 11. 07:58
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Tényleg képtelen vagyok felfogni, hogy milyen belső (vagy külső) motiváció szükséges ahhoz, hogy valaki Magyarország egyik legnagyobb csodáját, a Balatont gyalázza.

Már márciusban is megemlékeztem róla, hogy a független-objektív sajtó viszonylag korán, a tavasz elején nekilátott az idei Balaton elleni hergelésnek. Ebből is már lehetett sejteni, hogy ez az aljas mocskolódás nem enyhülni, hanem sokkal inkább fokozódni fog. Nem telik el úgy nap a baloldali sajtóban, hogy írjanak valamilyen cikket arról, hogy éppen mi a probléma a Balatonnal.

A kedvencem az volt, amikor 2-3 nap különbséggel leírták, hogy túlságosan magas a tó vízállása, majd utána azt, hogy túl alacsony. Viccesnek hathat, azonban egyáltalán nem vicces ez az egész. A legújabb híresztelés úgy hangzik, hogy 30-40 százalékkal csökkent a magyar tengert látogatók száma. Mielőtt kifejteném a véleményem, lenne egy logikai észrevételem. Csak nekem fura az, hogy a balatoni szezonról már most meg tudják mondani, hogy 30-40 százalékkal csökkent a turisták száma, amikor a szezon valójában csak most fog elkezdődni? Nem vagyok statisztikai szakember, de biztosan akkor vonnék le messzemenő következtetéseket egy szezonról, ha az véget ér. Tehát a Balaton idei számait érdemesebb lenne talán szeptember végén vagy október elején elemezni. Addig ezek a számok csupán álhírnek hangzanak, amelyek alkalmasak az emberek befolyásolására, rossz irányba.”

Ezt is ajánljuk a témában


Nyitókép: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ihavrilla
2023. július 15. 06:40
Ugyanakkor több cikk szól arról, hogy túlzsúfoltak a balatoni vonatok és irgum-burgum Máv.
690123Ug
2023. július 13. 07:35
Az a lényeg, hogy semmi ne legyen jó ami Mo-n van.Milyen aljas és kicsinyes eljárás.A Balaton nem csak a lángosról szól! Az életérzés, ami ott van a gyönyörű tó, a táj a csodálatos Balaton felvidék stb.De nekik nem ez a lényeg.Bárminek a lehúzása, ami hazai.Ezeknek nincs lelkük csak érdekeik vannak.
Pelso j.
2023. július 11. 14:43
dani, a ner-haverok balatoni szállodáiban is jelentősen csökkent a forgalom. Azon siránkozz egy szépet.
Palakon
2023. július 11. 14:38
Nekem van egy nagyon balos kollegam. Altalaban 3-4 napos kesessel, de szinte csont nelkul szajkozza a fos fosodorban megjeleno propagandat. Nem mellesleg gyuloli a Balatont, es erdekes modon a budai oldalt is en block. Kedvencem az volt amikor ket hete kijelentette, hogy tobbet nem vasarol a Libriben. Nem mintha az elmult 15 evben egy darab konyvet os vasarolt volna. Nem baj. Ezek ennyire ostobak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!