Tények, amelyek egyszerre igazak

2023. július 17. 18:04

Egy ország sem adott annyi fegyvert és lőszert Ukrajnának, mint az Egyesült Államok.

2023. július 17. 18:04
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Tények, amelyek egyszerre igazak.

1. Egy ország sem adott annyi fegyvert és lőszert Ukrajnának, mint az Egyesült Államok.

2. Arányaiban mégis nagyon keveset adtak, akár ha az afgán vagy iraki háború 1 évre bontott költségéhez viszonyítjuk, akár ha a raktárakban álló hihetlen mennyiségű eszközhöz számítjuk. (pl.

2000 darab Abrams és szintén 2000 Bradley – nagyságrendileg ez igaz, nem érdemes beindítani a vitát ezen)

Következtetés: a Pentagon számára nem ez a fő front, és nem nagyon adnak oda olyan technikát, amiből káruk lehet, csak »export« változatokat, gyengébb páncélzattal, gyengébb elektronikával.

Ezt nevezik való világnak, meg azt, amit a franciák csinálnak.

Ettől még Washington vagy Párizs nem »rossz«, csak más világban él, mint az a részben minden realitásérzékét veszített európai progresszív elit, amely simán támogatta volna Ukrajna NATO tagságát – és ezzel valószínűsíthetően a háború eszkalációját.

Ukrajnára, a migrációra (stb) csak azom típusú emberek fejében létezik ideális megoldás, akik 100+ éve elhitték, hogy a kommunizmus megvalósítható, és akik ma elhiszik, hogy a multikulturális, mindenben progresszív kánaán valóság lehet.

Ami a következő években jön, az valószínűleg a realizmus visszatérése. A világot nem lehet megmenteni, liberális-progresszív demokráciák mosolygó közösségévé tenni – menedzselni lehet a nagyon súlyos problémákat (ha szerencsénk van), vagy még azt sem.”

***

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2023. július 18. 01:33
"2000 darab Abrams és szintén 2000 Bradley – nagyságrendileg ez igaz, nem érdemes beindítani a vitát ezen" De érdemes, ugyanis ezek nem "tények". 124 Bradleyről, és 31 Abramsról van infó, hogy annyit kaptak.
Csigorin
2023. július 18. 00:12
amerika se akar egy elszabadult hajoagyut zeller szemelyeben, se egy tulerosodott kisgombocot kelet europaban annyit ad, hogy az oroszok meg egy ideig ellegyenek, addig se kell veluk foglalkozni
SandorL
2023. július 17. 23:41
Ezzel alapjaban veve egyetertek. Csak az a problemam, hogy van jopar masfajta cikk es erveles. No, ezert nem tudom hova tenni ezt a cikket egyelore.
Nasi12
2023. július 17. 21:48
A lényeg nem az, hogy ukrajna gyözzön, hanem az, hogy az oroszok elveszítsék a nemzeti identitásukat. Mert ök az egyik utolsó nagy bástya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!