Hitelre tankolnak a betegszállítók

2012. január 30. 10:18

Háromnaponta 250 kilométert autóznak a szegedi betegszállítók, hogy hitelre tankolhassanak. Azt mondják, a gond országosan általánossá válhat.

2012. január 30. 10:18

Komoly problémát okoz az üzemanyagár emelkedése, illetve az OEP rossz pénzügyi helyzete a szegedi betegszállítóknak: 250 kilométert kell autózniuk Bács-Kiskun megyébe, hitelre ugyanis csak ott tankolhatnak. Egy úttal három napra elegendő gázolajat tudnak szállítani, amit aztán a kannákból gumicsővel töltenek a járművekbe. A betegszállítóknak 800 millió forintra lenne szüksége a helyzet rendezésére.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szikjáró
2012. január 31. 09:30
erről a balos meggyőződésről annyit lehetne írni. az előző kormány kitartott 2 cikluson keresztül, pedig az ő politikájuknak nem volt ennyi pártolója, mint amennyi a jelenleginek van. ami azt jelenti, hogy azok, akik eddig folyamatosan húzták az ikszet emesz(em)pééknek a.:lemondtak a választójogukról, legalábbis erre a ciklusra (azt jelenti semmi jogalapja rinyálni, hisz' mégcsak választani sem ment el) b.:máshová húzott (tehát ha nem is "átállt", de elege volt az addigi viszonyokból (nem részletezem, az az ügyészség dolga) és ezt meg is akarta mutatni az előző bagázsnak. c.:ugyanoda húztak megint(menthetetlenek illetve holdudvar) és most válassz! :):):)
dehumanizer
2012. január 30. 22:27
"Kérelmet nyújthat be a jövedéki adó visszaigénylésére azon személy (például fuvarozó vagy busztársaság), aki közúti árufuvarozásra szolgáló, legalább 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművel, nyerges vontatóval közúti árufuvarozást, vagy autóbusszal személyszállítást végez és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyilvántartásba vette." http://bit.ly/yzTBVd Jómagam semmit nem kívánok hozzáfűzni.
csorpio
2012. január 30. 14:47
Nyugalmazott tanárnak! Más vállalkozók azért nem hőbörögnek, mert a plusz költségeiket át terhelik a fogyasztókra. Tudni illik, a betegszállítók OEP finanszírozásból működnek, kb. két hónapos fizetési haladékkal és nem az utas fizet azonnal. Kívánom, hogy ne legyen szükséged ezen szolgáltatásra. Az országos mentő mint állami cég mindig megkapja a plusz forrást egy üzemanyag áremeléskor.A betegszállítóknak hosszú évek óta 80-100 Ft. a kilométer pénze.
nyugalmazott tanár
2012. január 30. 11:20
Más vállalkozások meg nem hőbörögnek, hanem kigazdálkodják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!