Így lehetetlenítették el az ország első ír kocsmáját

2014. február 04. 10:54

Miért kell szétrombolni egy működő vállalkozást? – kérdezi a bezáratott Becketts ír pub tulajdonosa, aki két éven keresztül próbált szerződést kötni az V. kerületi önkormányzattal.

2014. február 04. 10:54

Húsz év után bezáratta az V. kerületi önkormányzat Budapest első ír kocsmáját. Az épület, ahol a kocsma működött önkormányzati tulajdonban van, amit bérbeadtak egy férfinek. A Becketts tőle bérelte az épületet, ám 2011-ben a főbérlő és az önkormányzat viszonya megromlott. A Becketts ekkor mindent megtett, hogy közvetlenül kössön bérleti szerződést az önkormányzattal. Azonban a vállalkozás vezetője hiába próbált meg Rogán Antallal vagy bárki mással az önkormányzattól találkozni, csak egyszer találkozhatott Puskás András alpolgármesterrel, aki akkor azt mondta, hogy minden rendben lesz. Az utóbbi két évben azonban nem tudtak senkivel sem kapcsolatot teremteni az önkormányzatnál.

Később, mikor az önkormányzat beperelte őket, még Orbán Viktor miniszterelnöknek is levelet írt a pub vezetője. Orbán sokszor látogatta a kocsmát. A miniszterelnökségről nem érkezett semmilyen válasz a levélre. Az ügyben még az ír nagykövetség is próbált közbenjárni, sikertelenül.

A Beckettset üzemeltető ír vállalkozó nem érti miért kell egy jól működő vállalkozást bezáratni, miközben több mint tíz üres épület várja csak a Bajcsy-Zsilinszky úton, hogy kiadják. Hozzátette: a Becketts nem Magyarországból gazdagodott meg, a vállalkozás mindent visszaforgatott a magyar gazdaságba. Az ír tulajdonos szerint Magyarország nem fog sehova se haladni, ha munkahelyeket szüntetnek meg. A vállalkozó most kipakolja a pubot, és elindul az épület bérleti jogáért kiírt pályázaton, azonban sok reményt nem fűz hozzá. Szerinte a tender már rég el lett döntve.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krksziget99
2014. február 04. 13:21
Nem kell kocsma, sem ír se magyar mindenki igyon otthon ha akar,- úgy mint Kádár idejében,- és legyen totális kuss!
bookmark
2014. február 04. 13:09
Na most aki egy étterem mellett vagy felett lakik, az tudna mesélni arról, hogy mit kell kiállnia naponta. Hajnalban hozzák az árut és akkora zajjal, hogy senki ne tudjon aludni. Éjszakába ér a hangos zene, a részegeket hajnali 2-3 között rakják ki a kidobó emberek és zeng az utca. Egyik belvárosi házat majdnem felgyújtotta az alaksorba rosszul felszerelt hűtőberendezése az étteremnek. Olyanról is tudok egy ismerősömtől, hogy az étterem évekig lopta a vizet a háztól. Tessék mondani, ki akar ír kocsma mellett vagy felett lakni, ha egy normális étteremmel ennyi a gond?
kamasuka
2014. február 04. 12:40
Ilyen duma: "2011-ig minden oké volt?" 2010 októberében elküldték Demszkyt és Ingyenbékávét a népek a halál péniszébe. 2011-ben meg utánanéztek minden kamunak. 150 ezer havonta? Hogy képzelték? Még lefizetni sem engedték magukat a gazok, bezzeg Demo idejében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!