Orbán: sikerült elérni az összes fontos magyar nemzeti célt!

2022. október 07. 19:21

Két húsba vágó kérdésről, az orosz-ukrán háborúról és az energiáról tárgyaltak az európai uniós miniszterelnökök prágai csúcstalálkozójukon, amely pénteken ért véget.

2022. október 07. 19:21
null

A kormányfő Facebook-bejegyzésében azt írta: az ukrán-orosz háború ügyében azt a magyar álláspontot képviselte, hogy a legfontosabb a béke, és hogy megakadályozzák az eszkalációt.

Jelenleg az események ebbe az irányba mutatnak, de tűzszünetre és tárgyalásokra van szükség”

– hangsúlyozta.

Orbán Viktor arra kérte az Európai Unió nagyobb államainak vezetőit, hogy mindenki próbáljon tárgyalni annak érdekében, hogy a háború továbbterjedését megakadályozhassák. Ami az energiát illeti, ott sikerült elérni az összes fontos magyar nemzeti célt, a nyolcadik csomag számunkra sérelmes pontjai alól mentesítést kaptunk - hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

Hozzátette: ez a szankciós csomag nem vonatkozik sem Magyarország gázellátására, sem a nukleáris erőművekből származó energiára, sőt lehetővé teszi, hogy Magyarország megépíthesse, továbbra is zavartalanul építhesse Paks 2 atomerőművét. Orbán Viktor azt is közölte: felszólították az Európai Bizottságot, hogy miután a szankciók égbe lökték az energiaárakat egész Európában, haladéktalanul intézkedjen az energiaárak csökkentéséről.

Nyitókép: MTI/Fischer Zoltán

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. október 08. 09:56
Azért milyen szép ez az Unió, ahol egy vezetőnek azért kell minden erejével melózni, hogy a többiek ne szivassák bucira egy olyan szankciós csomaggal, ami csak nekünk rossz.
Sulammit
2022. október 08. 09:32
Köszönjük Viktor! Ilyen egy államférfi! A népéért dolgozik és nem ellene, mint a baloldali moslékosok, árnyékszékesek, vagyis budisok.
Alcofrybas
2022. október 08. 07:55
Orbán: sikerült elérni az összes fontos magyar nemzeti célt! Melyikre gondolt? Így október 6. táján. MAGYAR KATONÁINKAT NE VIGYÉK KÜLFÖLDRE, A KÜLFÖLDIEKET VIGYÉK EL TŐLÜNK! UNIO Ez most nem volt terítéken. Egy mosolygás Macronnal. Az belefér. Jól jön Macronnak.
Gyzoltan
2022. október 08. 06:43
"Orbán: sikerült elérni az összes fontos magyar nemzeti célt!" Ami azt illeti, egyre több a kétely Orbánnal, és a magyar nemzeti célok követésével... Amit ő követ, az az cionista globalista EU-való együttműködés, behódolás! Opportunizmus! Teszi ezt annak ellenére, hogy szavazatainkkal az ország önállóságát kívántuk megerősíteni! -hogy mennyire egy-húron pendül a magyarnak álcázott politika, mi sem jellemzi jobban, hogy az állítólagosan ellenfél, sőt ellenség Gyurcsány sem veti fel, nem támadja a Fideszt, az izraeli Likud testvér-pártságáért, a kötött szerződések tartalmáért.., mely jórészt meghatározza Orbán irányultságát.., amely nem feltétlenül a magyar célok követésében nyilvánul meg.., amint Gyurcsányé sem... Lehet, hogy mindenki a zsidó SZDSZ jelmondatához igazodik; "Minél rosszabb, annál jobb!" -de kinek, kiknek jobb?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!