November 20: a gyermekek jogainak világnapja

2016. november 20. 23:36

A kormány elkötelezett a gyermekvédelmi jelzőrendszer megerősítése mellett, és kiemelt társadalompolitikai célja az esélyteremtés – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap, a gyermekek jogainak világnapja alkalmából.

2016. november 20. 23:36

A tárca közleményében hangsúlyozta: a kabinet intézkedéseinek célja, hogy a korábbinál is jóval összefogottabb, hatékonyabb és célzottabb segítséget adjon a családoknak és az őket segítő, gyermekvédelemmel foglalkozó szakembereknek. Az az alapvető cél, hogy a gyermekek minél fiatalabb korban megkapjanak mindent, ami testi, lelki és szellemi fejlődésükhöz szükséges – írták. Hozzátették: ez egyrészt az alaptörvény által biztosított jog, de jól felfogott társadalmi érdek is, hiszen a „gyermekek támogatása beruházás egy társadalom jövőjébe”. Az Emmi kiemelte azt is, hogy a hátrányos helyzetű és a veszélyeztetett gyermekek esetében fokozott a felelősségük, hogy ne kallódjanak el, és mindegyiküknek megteremtsék az esélyt a felemelkedésre.

Az ENSZ közgyűlése 1959. november 20-án fogadta el a gyermekek jogairól szóló nyilatkozatát, azóta az év ezen napja a gyermekek jogainak világnapja.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!