Felmérés: megbánták a britek a Brexitet

2022. július 08. 10:48

A legutóbbi közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy jelentősen csökkent Brexit támogatottsága az Egyesült Királyságban.

2022. július 08. 10:48
null

A YouGov legutóbbi felmérése szerint az Egyesült Királyság minden régiójában úgy vélik, hogy a Brexit hiba volt: a megkérdezettek 55 százaléka szerint a Brexit rosszul sikerült, míg 33 százalékuk szerint jól sikerült – írja a The Guardian. 

A kilépés után több problémával is szembe kellett néznie Nagy-Britanniának. Az egyik az, hogy a kilépési megállapodás határt húzott az Ír-tenger mentén, ami megdrágította a Nagy-Britanniából Észak-Írországba irányuló importot. Az említett kereskedelmi megállapodás miatt pedig a brit halászközösségek elégedetlenek a csekély nyereségükkel, és megemeli költségeiket, ha exportálni akarják, amit kifogtak. A megállapodások egyúttal állandóan konfliktust teremtenek a francia kormánnyal, egy olyan időszakban, amikor az európai védelem két legnagyobb hatalma közötti biztonsági együttműködés nem is lehetne fontosabb.

Nyitókép: OLI SCARFF / AFP

Kapcsolódó

Így bukott meg Boris Johnson. Az egymásra halmozódó botrányok hullámai végül elsüllyesztették Boris Johnson miniszterelnöki karrierjét. Nagy törés ez a konzervatívoknál, ami egy hosszú válság kezdete is lehet. De hogyan jutottak el idáig? Bővebben...

Az egymásra halmozódó botrányok hullámai végül elsüllyesztették Boris Johnson miniszterelnöki karrierjét. Nagy törés ez a konzervatívoknál, ami egy hosszú válság kezdete is lehet. De hogyan jutottak el idáig?

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakazigazat2
2022. július 10. 14:57
2-3 évig vergődik még a brit gazdaság, de majd csak jobb lesz nekik mint az EU-ban. Az viszont szomorúbb, hogy az EU nélkül is éltanulók a legtöbb hülyeségben (lsd. LMBTQ stb.).
LancelotDuLac
2022. július 08. 15:18
Nem csoda, hogy az angolok 60%-a visszacsinálná az Eu-tagságot! Boris jól odavert a briteknek, idióta populista, orbánbarát seggfej! „Mit tettünk?”: A Brexit évi 100 milliárd fontba kerül az Egyesült Királyságban Ez minden egyes évben a többszöröse az évi EU-tagságnak, „minden előny nélkül” – mutatott rá Otto English. A Guardian elemzése: az OECD számításai szerint jövőre az Egyesült Királyság fogja a legalacsonyabb növekedést elérni a G20-ban, kivéve Oroszországot, amelynek gazdaságát az Ukrajna elleni háború kimeríti. A Költségvetési Felelősségi Hivatal szerint a Brexitnek hosszú távon az Egyesült Királyság GDP-jének 4 százalékos csökkenése lesz, ami 2020 eleje óta nem változott. A Financial Times szerint az ilyen csökkenés 100 milliárd font kiesést és 40 milliárd fonttal kevesebb bevételt jelent a kincstárnak évente. Az Egyesült Királyság a világjárványból való kilábalás ütemében az összes többi G7-ország mögött van, és az Egyesült Királyság kisvállalkozásainak exportja is az EU-ba jelentősen visszaesett." https://www.thelondoneconomic.com/politics/what-have-we-done-brexit-costing-uk-100-billion-a-year-328442/
Akitlosz
2022. július 08. 12:23
Nem hiszem el. Aki jelenleg az EU-nál gazdagabb országként az EU-ba vágyik az annyira nem normális, hogy nem is létezik.
Láncfűrészes Attasé
2022. július 08. 12:15
Hülye angolok, angol hülyék... Lépjenek vissza :) Előbb-utóbb úgyis ez lesz. Nálunk mekkora szopás lenne a HUXIT, ha nem volna kurvára tragikus, vicces volna nézni, hogy a fidernyák birkák hibáztatnának mindenkit, a Sorost, prüsszelt, nyújorkot, a pirézeket, szokás szerint, mert há báncsák a népek Krisztusát. A dolog úgy fest, hogy a moszkovita országnak amúgy is ez a jövője, akinek meg nem tetszik, az elmegy, oszt jónapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!