Meloni: Az anyaság nem magánügy

2023. június 28. 15:43

Az olasz miniszterelnök olyan országot szeretne építeni, ahol büszkeség szülőnek lenni.

2023. június 28. 15:43
null

„Olyan nemzetet szeretnénk teremteni az olaszoknak, ahol a szülőség többé nem számít divatjamúltnak, és az anyaság nem csupán magánügy, hanem társadalmilag is elismert érték” – ezekkel a szavakkal üzent Giorgia Meloni miniszterelnök az Adnkronos hírügynökség keddi, demográfiával foglalkozó rendezvényére írja az olasz Pro Vita e Famiglia hírportál. 

A római központú hírügynökség eseményének apropója, hogy a 60. születésnapját ünneplő Adnkronos új portált indít Demografica néven. A projekt célja, hogy újságírói szemmel több szempontból bemutassák a népességcsökkenés problémáit.

Meloni üzenetében azt igyekezett hangsúlyozni, hogy

a kormány támogatja a családokat, és a szülővé válást egy követendő példaként szeretnék az emberek elé állítani. 

„Olyan társadalmat akarunk, ahol a gyermekvállalás azt jelenti, hogy elismerjük, hogy egy gyönyörű, önmagunknál fontosabb dolgot tettünk,

ami nem foszt meg bennünket semmitől, és nem akadályoz meg álmaink megvalósításában.

És nem utolsó sorban hozzájárul a demográfia növekedéséhez, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a generációk folyamatossága ne szakadjon meg" – folytatja Meloni az üzenetet.

Nyitókép forrása: Alberto Pizzoli/AFP

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bende85
2023. június 29. 04:43
Hát anyukám...azon még sokat ke' Meló'ni!
Akitlosz
2023. június 28. 18:11
Na és az miben nyilvánul meg, hogy társadalmilag elismert érték? Kapnak kitüntetést az anyák? Az államfő lesz a 10. gyerek keresztszülője? Vagy hol ez a társadalmilag elismert érték?
5m007h 0p3ra70r
2023. június 28. 18:07
"az anyaság nem csupán magánügy, hanem társadalmilag is elismert érték" Milyen óvatosan fogalmaz a várandósságról és a szülésről.
letsgobrandon
2023. június 28. 17:49
Aki szerint probléma ha egy civilizált nép fenn akarja magát tartani , az dögöljön meg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!