Ez már a vég? A németek nem fognának fegyvert azért, hogy megvédjék a hazájukat

2024. március 10. 08:34

Minimum érdekes a felmérés eredménye a háború tükrében.

2024. március 10. 08:34

Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

***

A németek kevesebb mint 40 százaléka mondta azt, hogy hajlandó lenne fegyverrel megvédeni országát, ha megtámadnák – derült ki egy felmérésből, amit a Magyar Nemzet szemlézett. Mint kiderült, a Forsa közvélemény-kutató az RTL Deutschland német műsorszolgáltatónak készített felmérésében 

a német felnőttek 59 százaléka mondta azt, hogy valószínűleg nem vagy biztosan nem ragadna fegyvert hazája védelmében egy invázió vagy más támadás esetén

 – ezt már a Breitbart hírportál írja. A kutatásból kiderült, hogy a németeknek mindössze 38 százaléka mondta azt, hogy biztosan vagy valószínűleg hajlandó lenne harcolni nemzetének védelmében.

Kiderült: a 18–29 évesek 45 százaléka és a 45 és 59 év közöttiek 44 százaléka hajlandó lenne harcolni hazájáért, míg a 30 és 44 év közöttiek csak 34 százaléka mondta azt, hogy hajlandó lenne fegyvert ragadni egy támadás esetén. A politikai hovatartozás szerint is nagy különbségek mutatkoztak: a Zöldek támogatói voltak a legkevésbé hajlandók fegyverrel megvédeni az országot, mindössze 35 százalékuk, míg a jobbközép Kereszténydemokrata Unió (CDU) támogatói harcolnának a legtöbben, 49 százalékkal.

A nemek között is meredek volt a szakadék: 

a férfiak összességében hajlamosabbak voltak fegyvert ragadni a nemzet védelmében (54%), mint a nők (23%).

 A haza védelmére való hajlandóság a felsőfokú végzettségűek körében is alacsonyabb, tudtuk meg.

Érdekes a közvélemény-kutatás időzítése, írják: az elmúlt hetekben ugyanis számos háborús figyelmeztetés érkezett európai politikusoktól. 

Maga a német védelmi miniszter is arról beszélt, hogy fel kell készülni egy esetleges európai háborúra. 

„Hozzá kell szoknunk ahhoz a gondolathoz, hogy Európában háború fenyegethet. Németországnak képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. Fel kell készülnünk a háborúra” – mondta a politikus már tavaly októberben, sőt, szerinte számolni kell azzal, hogy Vlagyimir Putyin egy napon akár meg is támadhat egy NATO-országot.

Az elmúlt hetekben Emmanuel Macron francia elnök kijelentése után – miszerint nem lehet kizárni nyugati csapatok Ukrajnába küldését – ismét egyre nagyobb figyelmet kap az európai országok hadseregeinek állapota, írják.

 

Összesen 292 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. március 10. 20:11
Ki nem szarja le ? Ugyis muszlimok mar ezek is. Nyalogatjak a kormos segguket. Minden normalis ember megvedene a hazajat.
Kormánypárti2
2024. március 10. 17:40
Milyen hazájukat?
Unknown
2024. március 10. 16:45
A hazáért? Többnyire a rohadt politikusok miatt, világot uralni vágyó gazdagok miatt van háború, mint most is! Ki akar értük meghalni?
julcsi-66
2024. március 10. 16:23
Németország annyira vegyes összetételű lett hogy nincs mit rajta csodálkozni ha a németek nem érzik már magukénak... Ráadásul olyan minisztereik vannak akik nyíltan vallják és felvállalják hogy számukra a német zászló és himnusz semmit sem jelent akkor miért az átlagemberek halnának meg érte??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!