Elutasított utópia

2020. november 27. 16:37

Soros György a nemzeti önrendelkezés eltörlésén dolgozik. Az ő ideája a nemzeti identitás nélküli tömeg.

2020. november 27. 16:37
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Demokrata

„A kétségnek, ha eddig volt is, nincs többé helye. Soros György, akit erre senki meg nem választott, a demokratikus módon megválasztott magyar kormány megbuktatására tör, mert az, most már a lengyel kormánnyal szövetségben ellenáll a tervnek, amelyet Európa számára készített. Hogy ennek a tervnek mi a lényege, arra annak a Karl Poppernek a szavai mutatnak rá, akit Soros számtalanszor szellemi mesterének nevezett, és akitől a nyílt társadalom egész eszmerendszere származik. Popper 1994-ben, a prágai Károly egyetemen tartott előadásában így fogalmazott:

»…kezdettől fogva be volt építve a csehszlovák nyitott társadalom struktúrájába egy szükségtelen gyengeség. Az úgynevezett nemzeti önrendelkezés elvére gondolok. […] Úgy vélem, mindenkinek, aki becsüli a békét és a civilizált életet, azon kell dolgoznia, hogy felvilágosítsa a világot ennek a híres – vagy mondjam inkább, hírhedt? – elvnek, a nemzeti önrendelkezés elvének a gyakorlati kivitelezhetetlenségéről és antihumánus voltáról.«

Soros György tehát ezen, a nemzeti önrendelkezés eltörlésén dolgozik. Az ő ideája a nemzeti identitás nélküli tömeg, amelynek tagjainál az sem baj, ha egyáltalán semmilyen identitásuk nincs, vagy ha van is, tetszés szerint változtatható. Nyugat-Európában ebben már jelentős sikereket ért el, de a közép-európai országok népei ellenállnak. Ez az ellenállás késztette a milliárdost arra, hogy személyesen is színre lépjen, Magyarország (és Lengyelország) megbüntetését követelje ezért az ellenállásért. Eddig ugyanis más eszközökkel operált, és a szavainak súlyt az így elért eredményei adnak. Fontos világosan látnunk, hogy mik ezek az eszközök, mert Soros támadásainak egyik célja éppen ezek védelme.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. november 30. 06:24
Sorosnak és a zsidó aggastyán "soros-lelkületű" elv-társainak SZÜRKE-ARCTALAN-GERINCTELEN-AMORF-TAKONYSZERŰ-GENYÓSZERŰ EMBERANYAG : alaktalan TÖMEG KELL! EGYFORMÁK, JELLEM-, ÉS JELLEGTELENEK, OLYANOK AKIK LELKI KRISTÁLYSZERKEZET NÉLKÜL(!!!) ÉLNEK HENCIDÁTÓL-BONCHIDÁIG, AUSZTRÁLIÁTÓL ALASZKÁIG. MIÉRT "JÓ" EZ NEKIK??? Azért mert az ilyen konglomerátumot az orránál fogva lehet pakolni ide-oda-AMODA: LAPÁTTAL LEHET HÁNYNI AZ ILYEN EMBERTÖMEGET "TETSZŐLEGES HELYRE" ÉPP ÚGY MINT TRÁGYAHÁNYÁSKOR VASVELLÁVAL A KÉRŐDZŐ BAROM- ÁLLATOK ANYAGCSERE VÉGTERMÉKÉT. ÉS ROHASZTANI-KOMPOSZTÁLNI IS LEHET AZ ILYEN EMBERTÖMEGET--SOROSÉK JÓL KIÖTLÖTT FILOZÓFIAI GYAKORLATA SZERINT.
Takita
2020. november 27. 21:26
Soros György 90 éves. A korábbi ideái mára rögeszmévé csontosultak, megnyílvánulásai pedig egy megalomániás pszihopata kinyilatkozásai. Egyik éltető eleme az Orbán-fóbiája . Ma már pénzért hosszú életkort is lehet venni. Úgy tűnik világmegváltó elmebajának termékeivel még jó néhány évig számolni kell
makapaka2
2020. november 27. 19:39
SOROS EGY HÉTPRÓBÁS GAZEMBER! Nem véletlen, hogy sok országból kitiltották már.
egyvilág
2020. november 27. 19:22
Egy összefoglaló írás a nemzetről, nemzeti identitásról, a nemzetek egységéről és törésvonalairól. https://egyvilag.hu/temakep/074.shtml
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!