Hazugság a minden idők legnagyobb humanitárius akciója, az ukrán menekülteknek csak egy százaléka került Magyarországra

2023. május 08. 21:39

Nagyon nem akart senki a barátságtalan és oroszbarát Magyarországon maradni.

2023. május 08. 21:39
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Az Ukrajnával szembeni ellenséges magatartás ellensúlyozására gyakran elhangzó hivatkozás az, hogy Magyarország nem fegyverekkel, hanem humanitárius segítséggel támogatja Ukrajnát. Az Orbán-kormány tagjai mintha könyvből olvasnák ugyanazt a szöveget szajkózzák: »Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik az ukrán menekültek befogadásával«. Ennek ellentmond az EU statisztikai hivatalának friss jelentése az ideiglenes védelmi státuszt kapott ukrán menekültek számáról, ami megdöbbentő adatokat tartalmaz Magyarországra nézve.

Eszerint az Európába befogadott ukrán menekülteknek kevesebb mint 1 százaléka kért és kapott menekültstátuszt Magyarországon. Az EU-ban 3,9 millió ukrán menekültet fogadtak be, ebből a Magyarországra került ukrán menekültek száma 30 ezer 585 fő volt. Ez a borzasztóan alacsony szám annak ellenére alakult ki, hogy a hivatalos adatok szerint kétmillió ukrán menekült a magyar határon keresztül, közülük pedig 1 millió 969 ezer 415 menekült haladt azonnal tovább, ennyire nem akart senki a barátságtalan és oroszbarát Magyarországon maradni.

Annak ellenére sem, hogy sokan vissza akarnak térni, és csak ideiglenesen akarnak idegen földön tartózkodni, s Magyarország földrajzilag kedvező pozícióban lenne a visszatérésre. A magyar kormány milliós ukrán menekülttömegre hivatkozik, amiből egy szó sem igaz, ezek csak átutaznak Magyarországon, szerencsére azt még megengedik nekik. A néhány tízezer ukrán menekült befogadása és ellátása is gondot okoz Magyarországon, mint ahogy az Átlátszó megírta, az ukrán menekültek ellátását önkéntesek, civilek, segélyszervezeti dolgozók viszik a hátukon.

Magyarországot csak azért választják az ukrán menekültek átutazásra, mert attól féltek, hogy az oroszok megtámadják Lengyelországot is. Orbán oroszbarátsága miatt Magyarországon ez a veszély nem áll fenn. Döbbenetes, hogy az ukránok még átutazásra is csak azért választják Magyarországot, mert Magyarország Ukrajna ellensége és az oroszok barátja, ezért nincsenek veszélyben, amíg az országon áthaladnak. Abban, hogy senki nem akar itt maradni, az a fogadtatás miatt is van, a magyar kormány a füle botját nem mozdítja, és nagyon kényszeredett segítséget nyújt.”

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rendesember
2023. május 09. 21:25
Bartus... ha szerinted nem ez a legnagyobb, akkor nevezz meg egy nagyobbat. Szerintem ne tudsz ilyet. Pont.
1000bocs
2023. május 09. 19:07
Mindannyian tapasztaljuk Budapest Plázáiban, kávézóiban és az utcákon, ennek a szerencsétlen félnótásnak mennyire van megint igaza.. Semennyire. De őt nem ezért fizetik. Ő azért kap cukorkát, hogy rázza a csengőt. Azt mondták neki a csengő a fonts embereknek jár csak..
akiaki
2023. május 09. 18:04
batus-kó, mi közöd mindehhez? sztem semmi! menj a golan fennsíkra, haverkodj a drúzokkal!
Hyazinth
2023. május 09. 13:42
Fesz van. Fesz van. Fesz van. Fesz van. Fesz van. Fesz van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!