Gyerekeket molesztáltak francia békefenntartók Afrikában

2015. április 30. 18:32

A francia hatóságok eddig 14 katonát azonosítottak azok közül, akik a gyanú szerint Közép-Afrikában kisfiúkat használtak ki szexuálisan élelemért cserébe.

2015. április 30. 18:32

 Andres Kompass helyi ENSZ-vezető fordult a francia hatóságokhoz azzal a gyanúval, hogy az ország közép-afrikai békefenntartó katonái gyermekeket molesztálhattak. Tette mindezt azután, hogy a nemzetközi szervezet belső vizsgálata nem hozott eredményt, Kompass pedig azt gyanította, eltussolják az ügyet. Kompasst az ENSZ felfüggesztette bizalmas adatok közzététele miatt. 

A francia nyomozók munkáját az is segítette, hogy az áldozatok egy része pontos személyleírást tudott adni az elkövetőkről. Az eljárásban eddig 14 francia katonát sikerült azonosítani. 

François Hollande francia államfő könyörtelen megtorlást ígért, mondván, annyira megbüntetik a hadsereg nevét beszennyezőket, amennyire bíznak hazájuk katonáiban.

A bűncselekményeket a Közép-Afrikai Köztársaság bangui menekülttáborában követték el, ahol többnyire a muszlim lázadók elől elmenekült keresztények élnek. A katonák vélhetően élelmet ajánlottak a gyerekeknek szexuális szolgáltatásokért.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igo-Vandar
2015. május 02. 12:58
" ... Tette mindezt azután, hogy a nemzetközi szervezet belső vizsgálata nem hozott eredményt, Kompass pedig azt gyanította, eltussolják az ügyet. Kompasst az ENSZ felfüggesztette bizalmas adatok közzététele miatt. " Azon, hogy aljas módon, tömegesen használtak ki egy testület felnőtt tagjai éhező gyermekeket, messze túlmutat az, hogy a vádat megfogalmazó Kompasst nem rágalmazás, vagy hamis vád miatt függesztette fel az ENSZ, hanem bizalmas adatok közzététele miatt... Volt az egész kontingensben egy, azaz egyetlen ENSZ megbízott, aki felemelte a szavát, azt is megpróbálták elhallgattatni! Vajon hány ilyen embert iktattak ki, mire ennek az egynek sikerült? És ez csak egy ügytípus a lehetséges visszaélések, ENSZ sisakok alatt elkövethető bűncselekmények közül!
balbako_
2015. május 01. 11:22
Fiú gyermekeket molesztáltak, ez miért maradt le?
Akitlosz
2015. május 01. 01:11
Az vajon mitől van, hogy a pedofilok többsége egyben buzeráns is? Halmozottan hátrányos helyzetű génjeik vannak, vagy mi?
Fakutya Vigyora
2015. május 01. 00:49
Pedofilokról jut eszembe: Mi van a Dobrevet Moszkvába kisérgető Sipos Pállal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!