Csak az MTV vonná össze a közmédiumokat

2010. március 31. 09:32

Cselényi László, a Duna tévé elnöke és Such György, a Magyar Rádió elnöke szerint nem megoldás a gondokra a közmédiumok összevonása. A Magyar Televízió viszont támogatja az ötletet.

2010. március 31. 09:32
Egy keddi kerekasztal-beszélgetésen egyedül Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke látta egyértelműen úgy, hogy a mai feladatokat egy médiavállalaton belül is el tudná látni a két köztévé és az egy közrádió. Úgy véli, szükség van továbbra is a négy köztelevíziós csatornára. Hogy hogyan kell tematizálni, milyen tematikájú csatornákat kell létrehozni, az már valóban egy kultúrpolitikai kérdés, tette hozzá.

A Duna Televízió elnöke, Cselényi László szakmai alapon utasította el a lehetséges összevonást, azt azonban belátta, hogy van igazság a bírálatokban, miszerint egy-egy eseményen gyakran több közszolgálati stáb is jelen van. Szerinte ugyanakkor azt is tudomásul kellene venni, hogy más-más szolgáltatásra van szüksége a határon túli magyaroknak, mint a Magyarország határain belül élőknek.

Such György, a Magyar Rádió elnöke szerint az elsőrangú kérdés az, hogy a következő kormányzat mit akar kezdeni a magyar médiarendszerrel. Such György úgy látja, hogy az összevonás nem csodaszer, adott esetben több kárral járhat, mint haszonnal.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!