Such György visszalépett

2010. március 25. 14:07

Visszalépett a Magyar Rádió elnökjelöltségétől a posztot jelenleg betöltő Such György, mert a pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnökségben nem volt konszenzus a jelöléséről, így a pályázat nélküli hosszabbítás lehetőségével nem kíván élni.

2010. március 25. 14:07
Such levélben tájékoztatta döntéséről a kuratóriumot. „Csak a mértékadó politikai erők támogatása mellett lehet és érdemes betölteni, mert csak ebben az esetben garantálható az intézmény tényleges függetlensége. Az elmúlt hetek eseményei alapján számomra teljesen világossá vált, hogy a mandátumom pályázat nélküli meghosszabbítása kapcsán a jelenlegi, politikailag felfokozott kampányidőszakban a kritikus politikai támogatottság nem biztosítható” - áll a dokumentumban.

Az információ szerint a levélben a pályázat nélküli hosszabbítás napirendről levételét kéri Such György, aki egyben jelzi: kész megpályázni a tisztséget, amennyiben az egyöntetű támogatást sikerül ismét elérnie.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smalladam
2010. március 25. 14:59
suchot is utolérte a rudizoltán-szindróma: mivel egyrészt láthatóan csinált is valamit, másrészt nem volt ész nélküli pártseggfej (diszklémer: ez nem azt jelenti, hogy minden rendben lett volna) ezért aztán nem is kell senkinek:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!