Sokan távoznak a rádióból

2010. június 18. 16:06

Such György visszalépése után sokan követik az eddigi rádióelnököt. Augusztustól már egy új modellben működik a közmédia. Gyengébb jogosítványokkal és önállósággal bírnak majd a vezérigazgatók.

2010. június 18. 16:06

Az idei üzleti tervben meghirdetett önkéntes távozási programba jelentkezettek egy része azért válik meg a közrádiótól, mert augusztus elsején lejár Such György elnök és Kerényi György adófőszerkesztő megbízatása, néhányan pedig magánokokból iratkoztak fel a listára. Különösen a hírműsorok sínylik meg az elvándorlást: távozik többek között a Krónika néhány szerkesztője és féltucatnyi riportere - írja a HVG.

Such, noha megvette a kiírást, nem pályázza meg újra a posztját. Augusztustól már egy új modellben működik a közmédia. Gyengébb jogosítványokkal és önállósággal bírnak majd a vezérigazgatók. Such az elmúlt években nemcsak tartalmilag korszerűsítette a közrádiót, hanem nyereségessé is tette, ingatlanvagyonát megőrizte, sőt a szektorban példátlan módon kétmilliárd forint készpénzt is felhalmozott. Mindez most egy közös közszolgálati kalapba kerül, amelybe például a Magyar Televízió nem létező vagyonával és tetemes adósságával tagozódik be - olvasható a hvg.hu-n.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csenge
2010. június 21. 13:01
A hangjátékok, irodalmi adaptációk ismétlése valóban normális egy rádióban, az viszont már abnormális, hogy 20-30 évvel ezelőtti műsorokat ismételgetnek doszt, amelyeket még annak idején mi készítettünk. Persze az ismétlési díj nekünk jól jön, ha el nem felejtik kifizetni, de sajnos elég feledékenyek, így nem kunszt megtakarítani. Egyébként a ballibek által sokat szidott Csúcs is jókora megtakarítással adta át a Rádiót, igaz, ő nem kapott százalékot a megtakarítás után, és akkoriban elég sok új irodalmi műsor készült.
Fiona1
2010. június 18. 17:47
A közrádiónak, a köztévének törekednie kellene egy bizonyos fokú kiegyensúlyozottságra a pártok között. legalább a látszat kedvéért. Ez nem látszott az utóbbi időben. A hírműsorokra rá lehetett nyugodt szívvel mondani ( még egy kívülállónak is) hogy egyoldalúan elfogult a bal-lib oldal irányában. Most majd jobbra fog tolódni. Akkor mi van?
negeev
2010. június 18. 17:25
Ki hallgat ma már rádiót?
slomovicz
2010. június 18. 17:06
Azt én nem látom nagy bajnak ,ha jön egy szél és kifujja a dohos levegőt. Akinek oka van félni- az csak féljen. Talán a Weis et. letartóztatásánál jöttek rá hogy itt nincs kesztyűs kéz politikája -
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!