Nem lesz Módos rádióelnök

2010. július 22. 11:42

Módos Márton, az Inforádió ügyvezetője válthatja Such Györgyöt a közrádió élén - írja a Népszabadság. A Mandiner információi szerint azonban nem igaz a hír. Az MTI-nél Belénessy Csaba, a Lánchíd Rádió főszerkesztője válthatja Vince Mátyást.

2010. július 22. 11:42

Meg nem erősített hírek szerint a Magyar Rádió vezérigazgatója Módos Márton, az Info Rádió ügyvezetője lehet, a Kossuth rádió főszerkesztői posztján is változás lehet. Az MTI-nél Belénessy Csaba, a Lánchíd Rádió főszerkesztője válthatja Vince Mátyást. Cselényi László, a Duna TV elnöke nemrég közös megegyezéssel távozott - írja a Népszabadság.

Mind a négy közmédiumnál komoly átalakítások várhatóak. A négyből csak kettő – az MTI és a közrádió – volt tavaly nyereséges. A közrádió kétszázmilliós nyereséggel zárta a tavalyi évet Such György vezetése alatt, aki azért nem újrázik, mert nem érzett kellő politikai támogatást - olvasható a lapban.

Ma szavaz a Parlament a közszolgálati rendszer teljes átalakításáról. Összevonják az ORTT-t és a Nemzetközi Hírközlési Hatóságot, létrejön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, élén egy miniszterelnöki kinevezettel (kilenc évre). A hatóság Médiatanácsának (az ORTT közvetlen jogutódjának) tagjait egy kétharmados Fidesz-többségű eseti bizottság jelöli.

Frissítés: A Mandiner információi szerint téves a híresztelés, miszerint Módos Márton, az Inforádió ügyvezetője kerülhet a közrádió élére.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!