Távozik a Magyar Rádió vezetése

2010. július 30. 14:29

Négyéves mandátumának lejártával, július 31-ével távozik Such György, a Magyar Rádió elnöke. Az elnök szerződésének végével távozik posztjáról a rádió több más vezető beosztású dolgozója is.

2010. július 30. 14:29

Such György rádióelnökkel együtt megválik munkájától Mészáros László gazdasági alelnök, Cseh Gabriella ügyvezető igazgató, Kerényi György, az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztője és helyettese, Szikra Zsuzsanna, valamint Csillag János, az MR2-Petőfi Rádió főszerkesztője is. Such György egy legyengült állapotú közszolgálati rádiót vett át négy éve, és mára stabilan gazdálkodó, modern, hallgatott és népszerű intézménnyé alakította a közrádiót, emlékeztet a rádió sajtóközleménye. Such a négy évvel ezelőtti 47 millió forint hitelből fedezett forráshiánnyal szemben távozásakor közel 2 milliárd forintos bankbetét mellett adta át a rádiót.

Mivel a Magyar Rádió Közalapítvány által az elnöki posztra kiírt pályázat eredménytelenül zárult, ezért augusztustól az intézmény folyamatos működését az elnök által kijelölt megbízott vezetők biztosítják. Az már korábban eldőlt, hogy Such György nem jelölteti újra magát.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tewton
2010. július 30. 18:58
végre eltakarodik ez a sunyi nyomorult. négy év alatt annyi mindent rombolt le, hogy egy évtized minimum, mire normális rádió lesz ebből a mp3-játszó önismétlő tízemberes szánalomcirkuszból. http://www.takrad.hu/main.php
Steppenwolf
2010. július 30. 18:29
Csak azt remélem, hogy az irányt, amin elindult a Magyar Rádió, azt folytatni fogják, csak ha lehet, még kiegyensúlyozottabban, és továbbra is hallgatható marad a Kossuth és a Petőfi a 65 alatti korosztályok számára is.
csenge
2010. július 30. 16:21
A közleményről: Minden cigány a maga lovát dicséri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!