Kiegészítést kért az ügyészség a sukorói szakvéleményhez

2011. szeptember 14. 14:52

A vádhatóság szerint megkérdőjelezhető az a szakvélemény, mely szerint az államot milliárdos kár érte. Erre a dokumentumra alapozták az egész eljárást.

2011. szeptember 14. 14:52

Egy ügyészségi határozat szerint megkérdőjelezhető az a szakértői értékbecslés, amely a sukorói telekcsere eredeti értékbecslésének megalapozottságát kérdőjelezte meg, és azt feltételezte, hogy az az államnak 1,3 milliárd forintos vagyonvesztést okozott – közölte Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt értékesítési igazgatója. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője is azt közölte, hogy az ügyészség a szakvélemény kiegészítésére hívta fel az ingatlanszakértőt.

A hajdani csereügylet előkészítésében részt vevő volt értékesítési igazgató Császy emiatt még Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztése előtt megkereste levélben a mentelmi bizottságot, felajánlva dokumentumait az első értékbecslés törvényességének bizonyítására. Czászy tudomása szerint a bírósági keresetben nem szerepelt más értékaránytalanságra utaló dokumentum vagy információ, csak a most az ügyészség által szerinte megkérdőjelezett szakvélemény.

Császy szólt arról is, hogy az ügyészség tájékoztatása szerint összevonták a sukorói telekcsere ügyében, valamint a sukorói King's City-beruházás meghiúsult koncessziójának ügyében indított eljárást.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 15. 07:43
Nyugi! Jön még kutyára dér... Ez csak az első menet volt. Remélem másodfokra jobban felkészül az ügyészség! Aki vétett, fizessen!
szempontpuska
2011. szeptember 14. 19:50
Apropó: Meggyes még szabadlábon? Mert rá nincs idejük? :-)
gyula
2011. szeptember 14. 19:24
Egyébként én az LMP helyében nem adnám fel könnyen a harcot . Viszonylag könnyü módszerekkel kiszámolható a vagyonvesztés . Hány négyzetméter volt a pilisi , illetve a sukorói telek ? Hány forint volt a földhivatalban nyilvántartott akkori szerződések szerint ott egy négyzetméter telek ? Kb 10 perces munka ........ezen ne múljon már , hogy az igazság kiderüljön , persze csakis ferenc érdekében ....:)
Django
2011. szeptember 14. 17:37
Valamiből ki kell fizetni a feleslegesen megépült dolomit gátakat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!