Sukoró: meghamisított értékbecslés

2011. október 22. 11:07

Először 2,140 milliárdra, három héttel később viszont már csak 1,084 milliárd forintra értékelte a sukorói ingatlanokat a nemzeti vagyonkezelő által felkért cég – derítette ki a Magyar Nemzet.

2011. október 22. 11:07

A sukorói ingatlanok nem egymilliárd forintot értek, hanem több mint kétmilliárdot. A Magyar Nemzet birtokába került értékbecslés-tervezetet 2008. június 13-án készítette a Perfekting Kft. munkatársa, Fehérvári Zsolt, és június 20-án küldte meg Császy Zsoltnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. akkori értékesítési igazgatójának. Eszerint a sukorói ingatlanok értéke 2,140 milliárd forint, a területek pedig négyzetméterenként 3500 forintot érnek.

       
Ehhez képest július 3-án, vagyis három héttel később a végleges értékbecslésben már csak egymilliárd forintra taksálta a vízparti ingatlanok értékét Fehérvári, azaz a négyzetméterár pedig 3500-ról 1300 forintra zuhant. Ráadásul ez az első értékbecslés, bár három ingatlannal kevesebbet vizsgált, mégis egymilliárd forinttal magasabb értéket állapított meg, mint a második. Kedden házkutatást tartottak a Sukoróra tervezett King’s City beruházójának a székhelyén, ahol iratokat és számítógépes adathordozókat is lefoglaltak a nyomozók – írja a szombati a Magyar Nemzet.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. október 23. 10:48
Ha az alkövetők megússzák, vagy enyhe büntetésekkel viszik el ezt a gyalázatos bűnügyet, az a magyar igazságszolgáltatás szégyene lenne.
Merlin
2011. október 23. 10:32
Nagyon szánalmas ez az egész eljárás, mivel nem történt károkozás, okafogyott az ügy. Az usában folyó per eredménye még meglepetéseket okozhat, jobb lenne ezt is ejteni, mint a 2006-os terrorista !? vádat.
drieno
2011. október 22. 14:14
beépíthető telek momentán http://www.immovelence.hu/ingatlan/1937 sukorói, 7500 Ft négyzetméter, kínálati ár, nyilván 7 ezerért is odaadják, ha valaki kp fizet a háromezerötszázzal is le volt értékelve a cucc.... ha most elkezdenék északi part menti telkeket árulni 20 ezer/nm-ért, pillanatok alatt el bírnám adni.... vannak, akiknek minden ingyen kéne....
nyugalmazott tanár
2011. október 22. 14:02
Csak a nagyon kemény elszámoltatás és a következetes ítélkezés hozhatja renbe a jogállamiságot. Ha kell, akkor nem szabad megriadni az Alkotmány módosításától sem. A bűnre szervezett balliberális közéletet meg ekll tisztítani. Az őket támogató bűnpártoló médiákat legfőképp!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!