Nem hosszabbítják meg a Class FM engedélyét

2016. augusztus 01. 12:23

A hvg.hu értesülése szerint a Médiatanács elutasította, hogy a Class FM üzemeltetője újabb öt évre kapjon lehetőséget a sugárzására. A cég korábban Simicska Lajos tulajdonában volt, majd Michael McNutt amerikai üzletember és a Marquard-médiacsoport vásárolta meg tőle. Per jöhet.

2016. augusztus 01. 12:23

Nem kapta meg az öt éves hosszabbításra az engedélyt a Class FM-et üzemeltető cég, az Advenio a Médiatanácstól – írja a hvg.hu. A korábban közvetve Simicska Lajos portfóliójában lévő céget nemrég vásárolta meg Michael McNutt amerikai üzletember és a Marquard-médiacsoport. A lap szerint a Médiatanács a tavaly benyújtott kérelmet hétfőn azzal utasította el, hogy „a körülményekre való tekintettel nem lát lehetőséget az eddigi, hétéves engedély meghosszabbítására”.

Az NMHH az elmúlt időszakban többször is megbüntette a rádiót, többek között a Sebestyén Balázs-féle reggeli műsor miatt. Az Advenio perelhet, de ettől függetlenül kérdéses, hogy a jelenlegi szerződés lejárta, azaz november 19-e után megszólal-e a Class FM. Ha nem, akkor nem lesz országos lefedettségű rádióadó Magyarországon, írja a hvg.hu

Az MTI közben azt írja, hogy új, országos kereskedelmi rádiós frekvenciaterv kidolgozására kérte fel a médiatanács a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hivatalát, miután idén novemberben az országos kereskedelmi rádió, a Class FM határozott időre szóló jogosultsága hét év múltán lejár.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abszurd
2017. január 11. 10:44
Mik ezek a "körülmények"?
potyka
2016. december 05. 22:22
És miért nem jönnek a várva várt külföldi befektetők? Ez a pali jól ráfázott, nem volt tisztában azzal hogy itt csak Orbántól szabad vásárolni bármit is!
balbako_
2016. szeptember 19. 12:07
Nem kár érte.
Strassnoff Ignác
2016. augusztus 27. 13:44
De az RTL-t bámulod, dülledt szemekkel, nem igaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!