Koronavírus – Jourová: A magyar intézkedések nem ellenkeznek az európai uniós joggal

2020. április 19. 17:28

2020. április 19. 17:28

Magyarország az új kornavírus-járvány elleni védekezés során eddig nem fogadott el olyan törvényt, amely ellenkezne az európai uniós joggal – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke vasárnap a közszolgálati cseh hírtelevízió (CT24) vitaműsorában.

„Egyelőre nem aggódom. Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel” – válaszolta Vera Jourová a műsorvezető felvetésére, miszerint aggódik-e a magyarországi helyzet miatt. Elmondta, hogy találkozott Varga Judit igazságügyi miniszterrel, akivel részletesen megvitatta a magyarországi döntéseket.

Vera Jourová hangsúlyozta: a járvány kapcsán az Európai Bizottság minden tagállamban megvizsgálja, hogy az elfogadott kormányzati intézkedések nem sértik-e a jogállamiságot.

(MTI)

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evarsany
2020. május 16. 11:23
https://magyarugyved.blog.hu/2020/05/13/voros_imre_miert_ne_doljon_be_europa_varga_miniszter_asszonynak?fbclid=IwAR0Y2iaEHOtnE-5nlQLXhg12FLuctJJ33PzAYOCvHCMpFmyf8MQXmIbxnmA
green
2020. április 20. 12:15
Tegnap megjelent a hvg hírportálján is a cikk. Gondolom hozzászólok és kifejtem a véleményemet a balliberális oldalon. Minő meglepetés. A cikkhez nem lehet kommentálni. Minden más a kormánnyal szembeni negatív hírhez pedig lehetett. Éljen a szólásszabadság !!
Magnólia
2020. április 20. 08:28
"akkor az természetesen azt sugallja nekünk, hogy ébernek kell maradnunk, és figyelnünk kell, hogyan alkalmazzák" Éberség elvtársak, csakúgy mint a szocializmus építésének dicső időszakában. Ez az EU szinte rosszabb mint a KGST. Ott is csak szocskát kaptunk, miután elvettek mindent, itt meg holmi európai egybesült államokat akarnak, na kinek a vezetésével.
Berecskereki
2020. április 20. 04:59
,,Zsíros Sándor, Euronews: ,,Magyarországon nem igazán egyértelmű, hogy mikor vonják vissza a sürgősségi törvényt, mikor szüntetik meg a sürgősségi intézkedéseket, és hogyan történik mindez. Gondolja, hogy Magyarország továbbra is működő demokrácia?,, Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke: ,,Ez egy trükkös kérdés, és nem adok közvetlen választ. Csak azt akarom mondani, hogy amikor elolvassuk a törvényt, amiben nincs konkrét határidő, és amikor megvitatjuk azt a magyar partnerekkel, akkor ők azt mondják nekünk, hogy a parlament bármikor megállíthatja a vészhelyzeti kormányzást. Várnunk kell, és meg kell vizsgálnunk, hogy a kormánynak a veszélyhelyzeti időszakban megnövekedett különleges hatásköreit hogyan alkalmazzák a gyakorlatban. És amikor a törvényt elolvassuk, az meglehetősen hasonló más veszélyhelyzeti törvényekhez, amelyeket más államokban alkalmaznak. De a kontextus bonyolult és nehéz, mivel a múltban csekély volt a bizalom a magyar kormány és a miniszterelnök iránt. Tudja, hogy Magyarországon ellen már folyik a 7-es. cikkely szerinti eljárás. Tehát amikor ebben az összefüggésben olvassuk a törvényt, akkor az természetesen azt sugallja nekünk, hogy ébernek kell maradnunk, és figyelnünk kell, hogyan alkalmazzák.,, https://hu.euronews.com/2020/04/09/vera-jourova-a-virust-kell-elpusztitani-nem-a-demokraciat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!