Csúszhat a finnek és a svédek NATO-csatlakozásáról szóló szavazás

2023. március 02. 07:30

Sajtóértesülések szerint a március 20-ával kezdődő hétre tolódik a szavazás.

2023. március 02. 07:30
null

Csúszik a svéd és a finn NATO-csatlakozás magyar parlamenti jóváhagyása. Az eredetileg a jövő hétre tervezett zárószavazást a március 20-ával kezdődő hétre tolnák – írja a hvg.hu. A lap úgy tudja, Kövér László házelnök a csütörtöki házbizottsági ülésen, fél tizenegykor ismerteti majd a frakciókkal.

A lap birtokába jutott friss ülésterv szerint

a finn és a svéd NATO-csatlakozásról szóló előterjesztés zárószavazása a március 20-i héten lesz

a bizottsági jelentések vitája és az összegző módosító javaslatról szóló szavazás után.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uppsala
2023. március 02. 16:07
Úgy látom, a magyar médiából nem derül ki, hogy van Svédországban/Finnországban egy harmadik álláspont is; egy erős északi katonai szövetség kialakítása. Sokan szkeptikusak a NATO-val szemben, mert abban az USA egyik külpolitikai eszközét látják, míg egy északi védelmi szövetségben egyenjogú partnerek működnének együtt.
Hohokam
2023. március 02. 14:24
Mi is vártunk/várunk nem keveset az EU-s pénzek kifizetésére, nem kis részben a két ország libsi hazudozó áskálódó politikusainak köszönhetően - hasonló megfontoltság lenne ajánlatos a szavazásnál is, nehogy véletlenül egy "autoriterdiktárosputyinistaelnyomó" rezsim támogatása és annak elfogadása (a pontosabb "kierőltetés" megjelölés helyett) ejtsen foltot a svéd és finn demokrácia abroszának patyolatfehér damasztján.
Reszelő Aladár
2023. március 02. 14:16
Amúgy is az volt a gond, hogy túl gyorsan hozunk szabályokat és nincs elég idő a társadalmi egyeztetésre. Akár egy kérdést is fel lehetne tenni, hogy "akarja-e ön, hogy NATO katonai szövetségnek 1340-km-rel hosszabbodjon a határa Oroszországgal?" Csak mert ha ott történik valami villongás, akkor magyar katonák is érintettek lesznek. Mondjuk úgy, hogy mehetünk megdögleni a finnekért, esetleg a finnek helyett.
nempolitizálok
2023. március 02. 14:03
Nem kell kapkodni. Jövőre is jó lesz ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!