Kern András saját bevallása szerint is szeret szabálytalanul parkolni

2023. szeptember 11. 15:17

„Szeretek szabálytalan helyen megállni, szeretek egy kicsit gyorsabban menni, szeretek hülyeségeket válaszolni közérteseknek, rendőröknek, undok patikusoknak” – vallott egy korábbi interjújában. Nyilatkozata azért is érdekes, mert a múlt hétvégi szabálysértése mellett korábban is okozott már közlekedési kalamajkát. Nem egyet.

2023. szeptember 11. 15:17
Kern András
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Csak négy perc volt az egész, mondta Kern András az RTL híradójának azt követően, hogy a Blikk közzétette olvasójának azt a fotóját, amelyen látszódik:

a Kossuth- és Jászai-díjas színművész Toyota GT86-os sportautójával beparkol az egyik II. kerületi Lipóti Pékség elé. Szabálytalanul.

Nem azért állok oda, merthogy én valami különleges embernek tartom magam. Nem tudtam máshova állni, siettem”

– emlékezett vissza a művész, hangsúlyozva, nem tartja ekkora ügynek az egészet.

Valóban nem, hiszen két éve is látták már ugyanitt, a Frankel Leó út és a Margit körút sarkán lévő pékség előtt szabálytalanul várakozni.

„Mintha mindenki megőrült volna, megvadult volna ahelyett, hogy azt mondanák: »na b*ssza meg, csinált valami hibát, bocsássunk meg neki«!” – fogalmazott később a Heti Hetes című műsort is megjárt Kern, jelezve:

igen, megbánta tettét, mostantól nem fog oda a zebra előtt lévő járdára felparkolni,

de nem ám azért, mert olyan „rendes jófiú lenne”, hanem mert nem tartja magát hülyének, s megpróbálja elkerülni a hasonló „f*szságokat”, amik „itten történnek ezzel kapcsolatban”.

Kapcsolódó cikkek

Kern András egyszer már bevallotta: „Szabálytalan szeretek lenni”

Ezen idézet a Szombat nevű zsidó politikai és kulturális folyóiratnak adott interjúban szerepelt, mégpedig így: „Egyáltalán nem szeretem a szabályokat. Szeretek egy kicsit szabálytalanul élni – jelentette ki a Kossuth- és Jászai-díjas művész. – Szeretek szabálytalan helyen megállni, szeretek kicsit gyorsabban menni, szeretek hülyeségeket válaszolni közérteseknek, rendőröknek, undok patikusoknak.

Szabálytalan szeretek lenni, mert egész életemben szabályok között élek.”

Kern András vallomását korábban megtörtént esetek is alátámasztják. A már említett 2021-es szabálytalan várakozását megelőzően attól volt hangos a sajtó, hogy 2016 őszén előadására sietve felhajtott a sínekre – pár perces sorban állást szeretett volna ezzel megúszni a művész.

Kern máskor is felhajtana a sínekre – nem késhet az előadásairól

„Egyszer csak láttam, hogy a Rómer Flóris utcában, a rendőrségnél jön le egy sportkocsi, amit a művész úr vezetírta akkor a Blikk olvasója. –

Balra kanyarodott ki, egyenesen a villamossínekre, és elindult a Margit híd felé. A művész úr végig a villamossíneken vezette az autóját.

Nem volt azonban szerencséje, ugyanis nem láthatta, de a Lipthay utcában zöldre váltott a lámpa, egy rendőrautó pedig kikanyarodott a hídra. Persze azonnal kiszúrták a kék sportkocsit, és utána eredtek. Korrektek voltak a rendőrök, nem a híd közepén állították meg, lekísérték az Országgyűlési Irodaház felé” – jegyezte meg a szemtanú.

Kern ekkor sem tagadta a történteket. Mint a lapnak kifejtette: „Előadásra mentem, és nem értem volna oda máshogy, ezért hajtottam fel a sínekre,

és újból megtenném, ha kellene. Miért? Maradjon el miattam az előadás?

Azért, mert dugó meg ennyi felújítás van a városban? Megállítottak a rendőrök, majd jön csekken a büntetés, azt befizetem” – nyilatkozta.

Kapcsolódó cikkek

Kern: „Nyilván már a zsidókat is feljelentették nyilas házmester korukban”

Alig pár hónappal korábban a közterület-felügyelet embereivel akadt dolga a művésznek. „Szerda reggel a Szentendrei út és a Bogdáni út sarkán jártam, ott láttam meg, hogy valaki bizony elég rossz helyen, a járdán állt meg az autójával mesélte a Blikknek egy férfi. –

A közterület-felügyelet emberei is kiszúrták, és már javában fényképezték a kocsit, amikor megjelent Kern András.

Bár nem hallottam, hogy miről beszélnek, az biztos, hogy nem volt köztük konfliktus, békésen megbeszélték a dolgot, nyilván a művész úr elismerte a hibáját” – fogalmazott a férfi.

A Heti Hetes egykori megmondóembere nem tagadta a történteket, de a bulvárlapnak a következőket felelte: „Kinek mi a f*sz köze van ehhez? Mindig utáltam a feljelentőket,

úgy látszik, ez zsigerből jön náluk, nyilván már a zsidókat is feljelentették nyilas házmester korukban.”

Ezeken felül emlékezetesre sikerült a művész egyik, 2008-as februári parkolása is. Azt a Lövőház utca és a Fény utca sarkán lévő gyalogátkelőhelyen sikerült elkövetnie.

A szabálysértés miatt eljárást indítottak ellene a rendőrök.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. szeptember 12. 07:25
Védett zsidó állat. Nem eshet bántodása. Soha. Bármit megtehet. Szégyen a magyarokra, meg a szemkilövő patkány zsidóvédőikre is.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 11. 19:46
Vona már bocsánatot kért tőle, amiért letahózták. A CIA októberben kezd utalni és fontosak a jó minősítések.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 11. 19:42
Most kivételesen jól szénné kell büntetni és akkor már nem fog szeretni szabálytalanul parkolni.
nemecsek-3
2023. szeptember 11. 17:51
Nem lehet mást mondani Andriskára minthogy egy szánalmas vén akármi. I tt már az sem segítene, ha előadás előtt keresztbe állnék egy kamazzal az autója előtt és kiírnám neki, hogy bocsika nagyon sietek, mégsem várakoztathatom a csajomat. Remélem humorosra veszed a figurát ugye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!